Kulawarga basa Batak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Basa Batak)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Batak
PasebaranSumatra, Indonésia
Pepanthaning basaAustronésia
ISO 639-2 / 5btk

Basa Batak sakbeneré minangka jeneng rumpun basa sing dipituturaké ing Sumatra Lor. Basa iki migunakaké Aksara Batak

Basa Batak bisa dipérang dadi sawatara golongan:

  • Basa Batak Lor
    • Basa Alas-Kluet
    • Basa Dairi
    • Basa Karo
    • Basa Simalungun
  • Basa Batak Kidul
    • Basa Angkola-Mandailing
    • Basa Pakpak-Dairi
    • Basa Toba

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]