Kulawarga basa Batak

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Basa Batak)
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Batak
Sebaran
géografis:
Sumatra, Indonésia
Panggolongan basa: Austronésia
ISO 639-2 / 5: btk

Basa Batak sakbeneré minangka jeneng rumpun basa sing dipituturaké ing Sumatra Lor. Basa iki migunakaké Aksara Batak

Basa Batak bisa dipérang dadi sawetara klompok:

  • Basa Batak Lor
    • Basa Alas-Kluet
    • Basa Dairi
    • Basa Karo
    • Basa Simalungun
  • Basa Batak Kidul
    • Basa Angkola-Mandailing
    • Basa Pakpak-Dairi
    • Basa Toba

Delengen uga[sunting | Owah sumber]

Pranala jaba[sunting | Owah sumber]