Aksara Batak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Surat Batak utawa Aksara batak iku jeneng aksara sing dipigunakaké kanggo nulis basa Batak. Surat Batak isih kerabat karo aksara Nusantara liyané.

Ciri khas[besut | besut sumber]

Surat Batak iku sawijining jinis aksara sing diarani abugida, dadi minangka perpaduan antara alfabet lan aksara suku kata. Saben karakter wis ngandhut sisan konsonan lan vokal dhasar. Vokal dhasar iki arupa uni /a/. Nanging kanthi tandha diakritis utawa apa sing disebut anak ni surat sajeroning basa Batak, vokal iki bisa diowah-owahi.

Jinis aksara lan panyebaran[besut | besut sumber]

Saben basa Batak nduwèni varian Surat Batak dhéwé-dhéwé. Nanging varian-varian iki ora béda banget antara siji lan sijiné.

Wacan[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]