Aksara Batak

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Surat Batak utawa Aksara batak iku jeneng aksara sing dipigunakaké kanggo nulis basa Batak. Surat Batak isih kerabat karo aksara Nusantara liyané.

Ciri khas[sunting | sunting sumber]

Surat Batak iku sawijining jinis aksara sing diarani abugida, dadi minangka perpaduan antara alfabet lan aksara suku kata. Saben karakter wis ngandhut sekaligus konsonan lan vokal dhasar. Vokal dhasar iki arupa uni /a/. Nanging kanthi tandha diakritis utawa apa sing disebut anak ni surat jroning basa Batak, vokal iki bisa diowah-owahi.

Jinis aksara lan panyebaran[sunting | sunting sumber]

Saben basa Batak nduwèni varian Surat Batak dhéwé-dhéwé. Nanging varian-varian iki ora béda banget antara siji lan sijiné.

Wacan[sunting | sunting sumber]

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Aksara_Batak&oldid=827109"