Basa Banggai

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Basa Banggai utawa Silingan Banggai, yaiku anak saka basa Melayu-Polinésia, kang caturan nganggo basa iki yaiku suku Banggai lan suku Sea Sea kang disebut uga suku Banggai pegunungan. Basa kasebut pusaté ana ing provinsi Sulawesi Tengah, ing kabupaten Banggai Kepulauan, Banggai Laut lan Banggai . Saliyané suku-suku kasebut, kang nggunakaké basa Banggai uga kasebar ing pesisir Maluku lan Maluku Lor .

Rujukan[besut | besut sumber]