Kutha Cirebon

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Kutha Cirebon
Lambang Kota Cirebon.jpg
Lambang Kutha Cirebon
Motto: ""
Locator kota cirebon.png
Dina Dadi: ...
Walikutha: Subardi
Wakil walikutha:
Jembar
 - Total:

37,54 km²
Kacamatan
 - Cacahe:

5 Kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 277.000 (2003)
+/- 7.376 jiwa/km²
Suku Bangsa: Wong Sundha, wong Jawa
Agama: Islam, Protestan, Katulik, Hindu lan Buddha
Basa: Basa Sundha lan Basa Indonésia

Kutha Cirebon iku salahsiji kutha ing propinsi Jawa Kulon. Jembar wewengkon kutha iki ± 37,54 km² utawa hektar.

Geografis[sunting | besut sumber]

Pemerentahan[sunting | besut sumber]

Kutha Cirebon ketata saking 5 kacamatan, 22 kalurahan. Kacamatan-Kacamatan ing kutha iki ya iku:

  1. Kacamatan Harjamukti
  2. Kacamatan Kejaksan
  3. Kacamatan Kesambi
  4. Kacamatan Lemahwungkuk
  5. Kacamatan Pekalipan

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | besut sumber]

Pranala Jaba[sunting | besut sumber]

Jawa Barat


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kutha_Cirebon&oldid=1049878"