Kabupatèn Subang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Kabupatèn Subang
Lambang Subang.jpg
Lambang Subang
Sesanti: "Karya Utama Satya Nagara"
300px
Dina Dadi:...
Kutha krajan:Kutha Subang
Bupati: H. Ojang Sohandi
Wakil Bupati: Hj. Imas Aryumningsih
Jembar
 -Total:

2.051,76 km²
Kacamatan
 -Cacahe:

23 Kacamatan
Padunung
 -Total:
 -Kapadhetan:

+/-1.407.000 (2003)
+/-686 jiwa/km²
Suku Bangsa:Wong Sundha, wong Jawa
Agama: Islam, Protèstan, Katulik, Hindhu lan Buda
Basa: Basa Sundha lan Basa Indonésia

Kabupatèn Subang iku kabupatèn ing Jawa Kulon. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 2.051,76 km² utawa hèktar.

Géografi[besut | besut sumber]

107” 31’-107” 54’ bujur wétan lan 6” 1’-6” 49’ lintang kidul

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Subang ketata saking 22 kacamatan, 8 kalurahan lan 252 désa. Kacamatan-Kacamatan ing Kabupatèn iki ya iku:

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Jawa Kulon