Kabupatèn Cianjur

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Kabupatèn Cianjur
Lambang Cianjur.jpg
Lambang Cianjur
Motto: ""
300px
Dina Dadi: ...
Kutha krajan: Cianjur
Bupati: H. Tjetjep Muchtar Soleh
Wakil Bupati: H.Dadang Sufianto
Jembar
 - Total:

3.432,96 km²
Kacamatan
 - Cacahe:

26 Kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 2.079.000 (2003)
+/- 606 jiwa/km²
Suku Bangsa: Wong Sundha, wong Jawa
Agama: Islam, Protestan, Katolik, Hindu lan Buddha
Basa: Basa Sunda lan Basa Indonésia

Kabupatèn Cianjur iku kabupatèn ing Jawa Kulon. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± 3.432,96 km² utawa hèktar.

Geografis[sunting | besut sumber]

Pemerentahan[sunting | besut sumber]

Kabupatèn Cianjur ketata saking 30 kacamatan, 6 kalurahan lan 338 désa. Kacamatan-Kacamatan ing Kabupatèn iki ya iku:

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | besut sumber]

Pranala Jaba[sunting | besut sumber]

Jawa Kulon