Kutha Tasikmalaya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kutha Tasikmalaya
Lambang Kota Tasikmalaya.jpg
Lambang Kutha Tasikmalaya
Motto: ""
Locator kota tasikmalaya.png
Dina Dadi: ...
Walikutha: H. Bubun Bunyamin
Wakil walikutha:
Jembar
 - Total:

471,62 km²
Kacamatan
 - Cacahe:

8 Kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 579.128 (2003)
+/- 1.228 jiwa/km²
Suku Bangsa: Wong Sundha, wong Jawa
Agama: Islam, Protestan, Katulik, Hindu lan Buddha
Basa: Basa Sundha lan Basa Indonésia

Kutha Tasikmalaya iku salahsiji kutha ing propinsi Jawa Kulon. Jembar wewengkon kutha iki ± 471,62 km² utawa hèktar.

Geografis[besut | besut sumber]

Pemerentahan[besut | besut sumber]

Kutha Tasikmalaya ketata saking 8 kacamatan, 69 kalurahan lan désa. Kacamatan-Kacamatan ing kutha iki ya iku:

  1. Kacamatan Cihideung
  2. Kacamatan Cibeureum
  3. Kacamatan Cipedes
  4. Kacamatan Indihiang
  5. Kacamatan Kawalu
  6. Kacamatan Mangkubumi
  7. Kacamatan Tamansari
  8. Kacamatan Tawang

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[besut | besut sumber]

Pranala Jaba[besut | besut sumber]

Jawa Kulon