Kabupatèn Bandhung Kulon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
{{{nama}}}

Lambang {{{nama}}}
Moto: -


{{{peta}}}
Peta lokasi {{{nama}}} di Jawa Kulon
Koordinat:
Propinsi Jawa Kulon
Tanggal peresmian 2 Januari 2007
Pamaréntahan
 - DAU Rp.-
Luas {{{luas}}}
Gunggung cacah jiwa
 - Total {{{penduduk}}}
 - Kepadatan {{{kepadatan}}}
Démografi
 - Kode area telepon 022
Pembagian administratif
Simbol khas daerah

Kabupatèn Bandhung Kulon iku kabupatèn anyar ing provinsi Jawa Kulon, Indonésia, asal pamekaran saka Kabupatèn Bandhung. Kabupatèn iki wewatesan karo Kabupatèn Purwakarta lan Kabupatèn Subang ing sisih kulon lan lor, Kabupatèn Bandhung lan Kutha Cimahi ing sisih wétan, sarta Kabupatèn Cianjur ing sisih kulon lan wétan.

Kabupatèn Bandhung Kulon marisi watara 1,4 yuta sing ndunungi saka 42,9% wewengkon lawas Kabupatèn Bandung. Déné kutha krajan Kabupatèn Bandung Kulon ya iku Ngamprah, sing dumunung ing jalur Bandhung-Jakarta.

Pratélan Kacamatan[besut | besut sumber]

No Kacamatan Gunggung désa
1. Batujajar 13
2. Cihampelas 10
3. Cikalong Wétan 13
4. Cililin 11
5. Cipatat 12
6. Cipeundeuy 12
7. Cipongkor 14
8. Cisarua 8
9. Gununghalu 9
10. Lembang 16
11. Ngamprah 11
12. Padalarang 10
13. Parongpong 7
14. Rongga 8
15. Sindangkerta 11
Total 165

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


 

Kabupatèn Bandung Kulon, Jawa Kulon

Kecamatan: Batujajar | Cihampelas | Cikalong Wetan | Cililin | Cipatat | Cipeundeuy | Cipongkor | Cisarua | Gununghalu | Lembang | Ngamprah | Padalarang | Parongpong | Rongga | Sindangkerta |