Kabupatèn Kuningan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Kuningan
Lambang Kuningan.jpg
Lambang Kuningan
Sesanti: "Rapih Winangun Kerta Raharja"
300px
Dina Dadi: 1 September 1498
Kutha krajan: Kuningan
Bupati: H. Aang Hamid Suganda
Wakil Bupati: H. Aan Suharso
Jembar
 -Total:

1.178,58 km²
Kacamatan
 -Cacahe:

32 Kacamatan
Padunung
 -Total:
 -Kapadhetan:

+/-1.073.000 (2003)
+/-911 jiwa/km²
Suku Bangsa: Wong Sundha, wong Jawa
Agama: Islam, Protèstan, Katulik, Hindhu lan Buda
Basa: Basa Sunda lan Basa Indonésia

Kabupatèn Kuningan iku kabupatèn ing Jawa Kulon. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 1.178,58 km² utawa hèktar.

Géografi[besut | besut sumber]

108°23-108° 47 Bujur wétan lan 6°45-7°13 Lintang kidul

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Kuningan ketata saking 32 kacamatan, 376 kalurahan lan désa. Kacamatan-Kacamatan ing Kabupatèn iki ya iku:

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Jawa Kulon