Kutha Tangerang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Kutha Tangerang[besut | besut sumber]

KOTA TANGERANG

Lambang Kota Tangerang.jpg
Lambang Kota Tangerang
Sesanti: "Bhakti Karya Adhi Kertarahardja"
Gambar:Lokasi Kutha Tangerang.jpg
Dina Dadi: ...
Walikutha:

Arief Rachadiono Wismansyah[besut | besut sumber]

Wakil walikutha:
Jembar
 -Total:

164,54 km²
Kacamatan
 -Cacahe:

13 Kacamatan
Padunung
 -Total:
 -Kapadhetan:

+/-1.487.000 (2003)
+/-9.037 jiwa/km²
Suku Bangsa: Wong Batawi, Wong Sundha, wong Jawa
Agama: Islam, Protèstan, Katulik, Hindhu lan Buda
Basa: Basa Batawi, Basa Sundha lan Basa Indonésia

Kutha Tangerang iku kutha ing provinsi Banten. Jembar wewengkon kutha iki ± 164,54 Km² utawa hèktar.

Géografi[besut | besut sumber]

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kutha Tangerang ketata saking 13 kacamatan,--kalurahan/désa. Kacamatan-Kacamatan ing kutha iki ya iku:

  1. Kacamatan Batuceper
  2. Kacamatan Benda
  3. Kacamatan Cibodas
  4. Kacamatan Ciledug
  5. Kacamatan Cipondoh
  6. Kacamatan Jatiuwung
  7. Kacamatan Karangtengah
  8. Kacamatan Karawaci
  9. Kacamatan Larangan
  10. Kacamatan Neglasari
  11. Kacamatan Periuk
  12. Kacamatan Pinang
  13. Kacamatan Tangerang

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Kutha-kutha gedhé ing Indonésia
  Kutha Provinsi Populasi     Kutha Provinsi Populasi
1 Jakarta DKI Jakarta 9.607.787 Kutha Tangerang
Kutha Tangerang
7 Depok Jawa Kulon 1.738.570
2 Surabaya Jawa Wétan 2.765.487 8 Semarang Jawa Tengah 1.555.984
3 Bandung Jawa Kulon 2.394.873 9 Palembang Sumatra Kidul 1.455.284
4 Bekasi Jawa Kulon 2.334.871 10 Makassar Sulawesi Kidul 1.338.663
5 Medan Sumatra Lor 2.097.610 11 Tangerang Kidul Banten 1.290.322
6 Tangerang Banten 1.798.601 12 Bogor Jawa Kulon 950.334


Banten