Kabupatèn Lebak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Lebak
Lambang Lebak.jpg
Lambang Lebak
Motto: "Iman Aman Uman Amin"
Gambar:Locator kabupatèn lebak.png
Dina Dadi: ...
Kutha krajan: Rangkas Bitung
Bupati: H. Mulyadi Jaya Baya
Wakil Bupati:
Jembar
 - Total:

1.304,47 km²
Kacamatan
 - Cacahe:

23 Kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 1.125.000 (2003)
+/- 361 jiwa/km²
Suku Bangsa: Wong Sundha, Wong Baduy, wong Jawa
Agama: Islam, Protestan, Katulik, Hindu lan Buddha
Basa: Basa Sundha lan Basa Indonésia

Kabupatèn Lebak iku kabupatèn ing Propinsi Banten, lokasine ing sisi kulon pulo Jawa, kutha Rangkas Bitung iku kutha krajan kabupatène, kota-kota liyane : Lebak, Malingping lan liya-liyane. Luas wewengkon Kabupatèn iki ± 1.304,47 km² utawa hektar.

Geografis[besut | besut sumber]

60 18' - 70 00' Lintang kidul lan 1050 25'- 1060 30' Bujur wetan

Pemerentahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Lebak katata jroning 23 kacamatan, kalurahan lan désa. Kacamatan-Kacamatan ing Kabupatèn Lebak ya iku:

  1. Kacamatan Banjarsari
  2. Kacamatan Bayah
  3. Kacamatan Bojongmanik
  4. Kacamatan Ciwarak
  5. Kacamatan Cibeber
  6. Kacamatan Cijaku
  7. Kacamatan Cikulur
  8. Kacamatan Cileles
  9. Kacamatan Cilograng
  10. Kacamatan Cimarga
  11. Kacamatan Cipanas
  12. Kacamatan Curugbitung
  13. Kacamatan Gunungkencana
  14. Kacamatan Leuwidamar
  15. Kacamatan Maja
  16. Kacamatan Malingping
  17. Kacamatan Muncang
  18. Kacamatan Panggarangan
  19. Kacamatan Rangkasbitung
  20. Kacamatan Sajira
  21. Kacamatan Sobang
  22. Kacamatan Wanasalam
  23. Kacamatan Warunggunung

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Banten


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kabupatèn_Lebak&oldid=1102489"