Kabupatèn Lebak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Lebak
Lambang Lebak.jpg
Lambang Lebak
Sesanti: "Iman Aman Uman Amin"
Gambar:Locator kabupatèn lebak.png
Dina Dadi: ...
Kutha krajan: Rangkas Bitung
Bupati: H. Mulyadi Jaya Baya
Wakil Bupati:
Jembar
 -Total:

1.304,47 km²
Kacamatan
 -Cacahe:

23 Kacamatan
Padunung
 -Total:
 -Kapadhetan:

+/-1.125.000 (2003)
+/-361 jiwa/km²
Suku Bangsa: Wong Sundha, Wong Baduy, wong Jawa
Agama: Islam, Protèstan, Katulik, Hindhu lan Buda
Basa: Basa Sundha lan Basa Indonésia

Kabupatèn Lebak iku kabupatèn ing Provinsi Banten, pernahé ing sisih kulon Pulo Jawa, kutha Rangkas Bitung iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: Lebak, Malingping lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 1.304,47 km² utawa hèktar.

Géografi[besut | besut sumber]

60 18'-70 00' Lintang kidul lan 1050 25'-1060 30' Bujur wétan

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Lebak katata sajeroning 23 kacamatan, kalurahan lan désa. Kacamatan-Kacamatan ing Kabupatèn Lebak ya iku:

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Banten