Kabupatèn Pandéglang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Pandeglang
Lambang Pandeglang.jpg
Lambang Pandeglang
Sesanti: "BERKAH (Bersih, Elok, Ramah, Kuat, Aman, Hidup)"
Gambar:Locator kabupatèn pandeglang.png
Dina Dadi: ...
Kutha krajan: Pandeglang
Bupati: A. Dimiyati Natakusuma
Wakil Bupati:
Jembar
 -Total:

2.746,90 km²
Kacamatan
 -Cacahe:

29 Kacamatan
Padunung
 -Total:
 -Kapadhetan:

+/-1.085.000 (2003)
+/-395 jiwa/km²
Suku Bangsa: Wong Sundha, Wong Baduy, wong Jawa
Agama: Islam, Protèstan, Katulik, Hindhu lan Buda
Basa: Basa Sunda lan Basa Indonésia

Kabupatèn Pandeglang iku kabupatèn ing Provinsi Banten, pernahé ing sisih kulon Pulo Jawa, kutha Pandeglang iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: Labuan, Saketi lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 2.746,90 km² utawa hèktar.

Géografi[besut | besut sumber]

60 21'-70 00' Lintang kidul lan 1040 48'-1060 11' Bujur wétan

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Pandeglang katata sajeroning 29 kacamatan, kalurahan lan désa. Kacamatan-Kacamatan ing Kabupatèn Pandeglang ya iku:

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]