Kabupatèn Banyumas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Banyumas
Lambang Kabupatèn Banyumas
Lambang Kabupatèn Banyumas
Motto:"Rarasing Rasa Wiwaraning Praja

Slogan pariwisata: Satria (Sejahtera, Adil, Tertib, Rapi, Indah lan Aman)"

Péta lokasi Kabupatèn Banyumas
Dina Dadi: 6 April 1582
Kutha krajan: Purwokerto
Bupati: Aris Setiono
Wakil Bupati:
Jembar
 - Total:

1.327,59 km²
Kacamatan
 - Cacahe:

27 Kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 1.700.000 yuta
+/- 1.129,87 / km²
Suku Bangsa: wong Jawa
Agama: Kajawèn, Islam, Protestan, Katolik, Hindu lan Buddha
Basa: Basa Jawa lan Basa Indonésia

Kabupatèn Banyumas iku kabupatèn ing Jawa Tengah sing lokasine ing sisi kidul Gunung Slamet, Kutha Purwokerto iku kutha krajan kabupatène, kutha-kutha liyane : Wangon, Ajibarang, Banyumas, Sokaraja, Patikraja, Tambak lan liya-liyane. Luas wewengkon Kabupatèn iki ± 1.327,59 Km² Cacahe Penduduk: 1,7 yuta jiwa.

Sajarah[besut | besut sumber]

Geografis[besut | besut sumber]

108 0 ‘ 17 ”- 109 0 27’15” Bujur wétan lan 7 0 15 ‘05” – 7 0 37 ‘10” Lintang kidul.

Bates Wewengkon[besut | besut sumber]

Sisi wétan berbatesan kalih Kabupatèn Purbalingga, Kabupatèn Banjarnegara lan Kabupatèn Kebumèn, sisi kidul berbatesan kalih Kabupatèn Cilacap, sisi kulon berbatesan kalih Kabupatèn Cilacap, Kabupatèn Brebes lan sisi lor berbatesan kalih Kabupatèn Tegal lan Kabupatèn Pemalang.

Jarak kutha[besut | besut sumber]

Jarak Kabupatèn Banyumas kaliyan kutha-kutha sekitare ing wewengkon Banyumasan ya iku:

Pemerentahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Banyumas ketata saking 27 kacamatan, kalurahan lan désa. Kacamatan-Kacamatan ing Kabupatèn Banyumas ya iku:

Ekonomi & Sosial[besut | besut sumber]

Plesiran[besut | besut sumber]

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[besut | besut sumber]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]