Kabupatèn Banyumas

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Banyumas
Lambang Kabupatèn Banyumas
Lambang Kabupatèn Banyumas
Motto:"Rarasing Rasa Wiwaraning Praja

Slogan pariwisata: Satria (Sejahtera, Adil, Tertib, Rapi, Indah lan Aman)"

Péta lokasi Kabupatèn Banyumas
Dina Dadi: 6 April 1582
Ibukutha: Purwokerto
Bupati: Aris Setiono
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

1.327,59 km²
Kecamatan
 - Cacahe:

27 Kecamatan
Pedhunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 1.700.000 yuta
+/- 1.129,87 / km²
Suku Bangsa: wong Jawa
Agama: Kejawen, Islam, Protestan, Katolik, Hindu lan Buddha
Basa: Basa Jawa lan Basa Indonésia

Kabupatèn Banyumas iku salah siji kabupatèn ing Jawa Tengah sing lokasine ing sisi kidul Gunung Slamet, Kutha Purwokerto iku ibukota kabupatene, kutha-kutha liyane : Wangon, Ajibarang, Banyumas, Sokaraja, Patikraja, Tambak lan liya-liyane. Luas wilayah Kabupatèn iki ± 1.327,59 Km² Cacahe Penduduk: 1,7 yuta jiwa.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Geografis[sunting | sunting sumber]

108 0 ‘ 17 ”- 109 0 27’15” Bujur wétan lan 7 0 15 ‘05” – 7 0 37 ‘10” Lintang kidul.

Bates Wilayah[sunting | sunting sumber]

Sisi wétan berbatesan kalih Kabupatèn Purbalingga, Kabupatèn Banjarnegara lan Kabupatèn Kebumèn, sisi kidul berbatesan kalih Kabupatèn Cilacap, sisi kulon berbatesan kalih Kabupatèn Cilacap, Kabupatèn Brebes lan sisi lor berbatesan kalih Kabupatèn Tegal lan Kabupatèn Pemalang.

Jarak kutha[sunting | sunting sumber]

Jarak Kabupatèn Banyumas kaliyan kutha-kutha sekitare ing wilayah Banyumasan yaiku:

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Banyumas ketata saking 27 kecamatan, --- kelurahan lan --- désa. Kecamatan-Kecamatan ing Kabupatèn Banyumas yaiku:

Ekonomi & Sosial[sunting | sunting sumber]

Plesiran[sunting | sunting sumber]

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]