Kabupatèn Banyumas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Banyumas
كَبُڤَتَينْ بَڽُمَسْ
ꦑꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦨꦚꦸꦩꦱ꧀
Kabupatèn
Lambang Kabupatén Banyumas
Lambang
Sesanti: Rarasing Rasa Wiwaraning Praja
Locator kabupaten banyumas.gif
Pernahé Banyumas ing Jawa Tengah
Nagara Indonésia
Provinsi Jawa Tengah
Kutha krajan Purwokerto
Pamaréntahan
 • Bupati Ir. H. Achmad Husein
Laladan
 • Gunggung 1.329,02 km2 (0.51.314 sq mi)
Cacah warga
 • Gunggung 1.578.129
 • Pepadhet 1.2/km2 (3.1/sq mi)
Bebrayan
 • Wong Jawa, Arab, Cina lan liya-liya
 • Basa Jawa lan Indonesia
 • Kepercayan Islam, Kristen Protestan, Katulik, Buddha, Hindu
Zona wektu WIK (UTC+7)
Kodhe laladan (+62) 281
Situs wèb www.banyumaskab.go.id
(ing basa Indonésia)


Kabupatèn Banyumas (Carakan: ꦑꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦨꦚꦸꦩꦱ꧀, Pegon: كَبُڤَتَينْ بَڽُمَسْ), iku kabupatèn ing Jawa Tengah sing pernahé ing sisih kidul Gunung Slamet, Kutha Purwokerto iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: Wangon, Ajibarang, Banyumas, Sokaraja, Patikraja, Tambak lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 1,329.02 Km² Cacahe Penduduk: 1,578,129 jiwa.

Sajarah[besut | besut sumber]

Géografi[besut | besut sumber]

108 0 ‘ 17 ”-109 0 27’15” Bujur wétan lan 7 0 15 ‘05” – 7 0 37 ‘10” Lintang kidul.

Bates Wewengkon[besut | besut sumber]

Sisi wétan berbatesan kalih Kabupatèn Purbalingga, Kabupatèn Banjarnegara lan Kabupatèn Kebumèn, sisih kidul berbatesan kalih Kabupatèn Cilacap, sisih kulon berbatesan kalih Kabupatèn Cilacap, Kabupatèn Brebes lan sisih lor berbatesan kalih Kabupatèn Tegal lan Kabupatèn Pemalang.

Jarak kutha[besut | besut sumber]

Jarak Kabupatèn Banyumas kaliyan kutha-kutha sakiteré ing wewengkon Banyumasan ya iku:

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Banyumas ketata saking 27 kacamatan, kalurahan lan désa. Kacamatan-Kacamatan ing Kabupatèn Banyumas ya iku:

Ékonomi & Sosial[besut | besut sumber]

Plesiran[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]