Banyumasan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Sing diarani budaya Banyumasan iku bagianing budaya Jawa sing urip lan misuwur ing pérangan kulone Jawa Tengah. Tlatah Banyumas diwatesi tlatah Sunda ing kulon, tlatah eks keresidenan Kedu ing wétan, eks keresidenan Tegal ing lor lan segara kidul. Cacah Banyumas nganggo salah sijining dhialek Jawa sing bedha banget karo basa Jawa sing baku. Logate lucu tur medhok, luwih medhok tinimbang cara Sala'an lan Yogja-an. Saliyané iku, ukara-ukara basa Jawa Banyumas uga tansah duwé unsur Jawa Kina sing ora dienggo manèh ing basa Jawa liyané.

Mangga Pirsani[besut | besut sumber]

Pranala Liya[besut | besut sumber]