Tlatah Banyumasan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Tlatah Banyumasan iku ana 3 pérangan:

Wewengkon Lor[besut | besut sumber]

Umum diarani wewengkon Tegalan. Budaya sing urip ing wewengkon Tegalan iki umum diarani budaya Tegalan utawa budaya Tegal. Budaya Tegalan iki ya iku pérangan utawa sub saking budaya Banyumasan.

Wewengkon Kidul[besut | besut sumber]

Umum diarani wewengkon Banyumas utawa Eks. Karasidenan Banyumas. Kebumen iku kalebu eks. Karasidenan Kedu ning amargi budaya ingkang urip wonten ing Kebumen ya iku budaya Banyumasan dadi biyasa dianggep kalebu wewengkon Banyumasan.

Wonten ing Banyumas Kidul ugi boten sadaya ngagem basa Banyumasan kados Majenang, Cilacap, Dayeuhluhur, Cilacap lan Salem, Brebes ndhèrèk wewengkon Eks. Karasidenan Banyumas nanging ngagem basa Sundha.

Wikipedia