Kabupatèn Pathi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Pathi
Lambang Pati.jpg
Lambang Pathi
Sesanti: "Pathi Bumi Mina Tani (ꦥꦛꦶꦨꦹꦩꦶꦩꦶꦤꦠꦤꦶ)"
Gambar:Locator kabupatèn pati.png
Dina Dadi: 7 Agustus 1323
Kutha krajan: Pathi
Bupati: Haryanto
Wakil Bupati: Syaiful Arifin
Jembar
 -Total:

1.491,20 km²
Kacamatan
 -Cacahe:

21 Kacamatan
Padunung
 -Total:
 -Kapadhetan:

+/-1,2 yuta
+/-797 / km²
Suku Bangsa: wong Jawa
Agama: Kajawèn, Islam, Protèstan, Katulik, Hindhu lan Buda
Basa: Basa Jawa lan Basa Indonésia
Masjid Pathi (1900-1940)

Kabupatèn Pathi (cara Indonésia: Pati) iku kabupatèn ing Jawa Tengah, pernahé ing pantura, kuta Pathi iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané:, lan liya-liyané. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± 1.491,20 km2 utawa hèktar.

Sajarah[besut | besut sumber]

Géografi[besut | besut sumber]

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Pathi ketata saking 21 kacamatan, kalurahan lan 405 désa. Kacamatan-Kacamatan ing Kabupatèn Pathi ya iku:

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]