Kabupatèn Pathi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Pathi
Lambang Pati.jpg
Lambang Pathi
Motto: "Pati Bumi Mina Tani"
Gambar:Locator kabupatèn pati.png
Dina Dadi: 7 Agustus 1323
Kutha krajan: Pathi
Bupati: Tasiman
Wakil Bupati: Kartika Sukawati
Jembar
 - Total:

1.491,20 km²
Kacamatan
 - Cacahe:

21 Kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 1,2 yuta
+/- 797 / km²
Suku Bangsa: wong Jawa
Agama: Kajawèn, Islam, Protestan, Katulik, Hindhu lan Buddha
Basa: Basa Jawa lan Basa Indonésia
Masjid Pati (1900-1940)

Kabupatèn Pathi (panulisan jroning Basa Indonésia: Pati) iku kabupatèn ing Jawa Tengah, lokasiné ing pantura, kutha Pathi iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané :, lan liya-liyané. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± 1.491,20 km2 utawa hèktar.

Sajarah[besut | besut sumber]

Geografis[besut | besut sumber]

Pemerentahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Pathi ketata saking 21 kacamatan, kalurahan lan 405 désa. Kacamatan-Kacamatan ing Kabupatèn Pathi ya iku:

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kabupatèn_Pathi&oldid=1102402"