Pagunungan Kapur Lor

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Pagunungan Kapur Lor ya iku slah sijiné pagunungan kapur kang malang ana ing pasisir lor Pulo Jawa kawiwitan saka Kabupatèn Pati Jawa Tengah hingga Lamongan (Jawa Wétan).

Pagunungan kang asring misuwur mau ana ing masarakat kanti sesebatan Pegunungan Kendeng Lor, amarga duunung ana ing sajajar déning Pegunungan Kendeng uga malang ana sisih kidulé. Jeneng liya saka Pagunungan Kapur Lor bisa uga kasebat kanthi jeneng Pegunungan Serayu Lor.

Fisik Pegunungan[besut | besut sumber]

Wewengkon kang duwé dawa saka kulon menyang wétan ya iku saka Kabupatèn Pati pérangan kidul, Kabupatèn Grobogan pérangan lor, Kabupatèn Rembang, Kabupatèn Blora, Kabupatèn Tuban, Kabupatèn Bojonegoro pérangan lor lan Kabupatèn Lamongan pérangan kulon.

Jembar pagunungan kapur lor kurang luwih watara 30-50 km kanthi dedeg dhuwur kurang punjul 800 mèter saka pamukaan laut.

Uga delengen[besut | besut sumber]