Kabupatèn Bojanegara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Kabupatèn Bojonegoro)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bojonegoro
كَبُڤَتَينْ بَوْجَونٚغَرَ
ꦑꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦨꦗꦤꦼꦒꦫ
Kabupatèn
Logo Kabupaten Bojonegoro.png
Lambang
Sesanti: Jer Karta Raharja Mawa Karya
ꦗꦼꦂꦏꦂꦠꦫꦲꦂꦗꦩꦮꦏꦂꦪ
Mejid Bojanegara
Mejid Bojanegara
NagaraIndonésia
ProvinsiJawa Wétan
Gabung20 Oktober 1667
Kutha krajanBojanegara
Kacamatan
Pamaréntahan
 • BupatiHj. Anna Muawanah
Laladan
 • Gunggung2,384.02 km2 (920.48 sq mi)
Cacah warga (Sènsus 2015)
 • Gunggung1,437,210
 • Pepadhet600/km2 (1,600/sq mi)
Zona wektuWIK (UTC+7)
Kodhe laladan(+62) 353
Plat montorS
Situs wèbwww.bojonegorokab.go.id (ing basa Indonésia)

Kabupatèn Bojonegoro, (cara Indonésia: Bojonegoro, Carakan: ꦑꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦨꦗꦤꦼꦒꦫ, Pegon: كَبُڤَتَينْ بَوْجَونٚغَرَ), iku kabupatèn ing Jawa Wétan, kutha Bojanegara iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: Padangan, Kalitidu lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 2.384,02 km² utawa hèktar. Kabupatèn iki wewatesan karo Kabupatèn Tuban ing sisih lor, Kabupatèn Lamongan ing isih wétan, Kabupatèn Nganjuk, Kabupatèn Madiun, lan Kabupatèn Ngawi ing sisih kidul, sarta Kabupatèn Blora (Jawa Tengah) ing sisih kulon. Pérangan kulon Bojanegara (tapelwates karo Jawa Tengah) wujud péranganing Blok Cepu, salah siji sumber deposit lenga patra gedhé dhéwé ing Indonésia.

Géografi[besut | besut sumber]

Bengawan Sala mili saka kidul, dadi wates alam karo Provinsi Jawa Tengah, sabanjuré ménggok mangétan, nyusuri wewengkon lor Kabupatèn Bojanegara. Pérangan lor minangka Laladan Ilèn Kali Bengawan Sala sing cukup subur kanthi tetanèn cara èkstènsif. Kawasan tetanèn lumrahé ditanduri pari ing mangsa rendheng, lan tembako ing mangsa katiga. Pérangan kidul wujud pagunungan kapur, péranganing rangkéan Pagunungan Kendheng. Pérangan kidul-kulon (wewatesan karo Jawa Tengah) wujud péranganing rangkéan Pagunungan Kapur Lor.

Kutha Bojanegara dumunung ing jalur dalan gedhé Surabaya-Cepu-Semarang. Kutha iki uga diliwati ril sepurjalur Surabaya-Semarang-Jakarta.

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Bojanegara ketata sajeroning 27 kacamatan, kalurahan lan désa. Kacamatan-Kacamatan ing kabupatèn iki ya iku:

  1. Balen
  2. Baureno
  3. Bojanegara
  4. Bubulan
  5. Dander
  6. Gondang
  7. Kalitidu
  8. Kanor
  9. Kapas
  10. Kasiman
  11. Kedewan
  12. Kedungadem
  13. Kepohbaru
  14. Malo
  15. Margomulyo
  16. Ngambon
  17. Ngasem
  18. Ngraho
  19. Padangan
  20. Purwosari
  21. Sekar
  22. Sugihwaras
  23. Sukosewu
  24. Sumberejo
  25. Tambakrejo
  26. Temayang
  27. Trucuk

Pratélan Bupati[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]