Kabupatèn Majakerta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Majakerta
كَبُڤَتَينْ مَوجَوكٚرْتَو
ꦑꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦩꦗꦏꦼꦂꦠ
Kabupatèn
Official seal of Majakertaكَبُڤَتَينْ مَوجَوكٚرْتَوꦑꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦩꦗꦏꦼꦂꦠ
Lambang
Sesanti: Wijna Mantriwira
ꦮꦶꦗ꧀ꦤꦩꦤ꧀ꦠꦫꦶꦮꦶꦫ
Pernahé Majakerta ing Jawa Wétan
Pernahé Majakerta ing Jawa Wétan
Nagara Indonésia
Provinsi Jawa Wétan
Dina Dadi 9 Mei 1293
Kutha krajan Kutha Majakerta lan Mojosari
Pamaréntahan
 • Bupati H. Mustofa Kamal Pasa, S.E.
 • Wakil Bupati H. Pungkasiadi, S.H.
Laladan
 • Gunggung 969.36 km2 (374.27 sq mi)
Cacah warga (Sènsus 2013)
 • Gunggung 1,162,630
 • Pepadhet 1,200/km2 (3,100/sq mi)
Bebrayan
 • Wong Jawa, Madura dll
 • Basa Jawa, Madura lan Indonesia
 • Kepercayan Islam, Kristen Protestan, Hindu, Katulik, Buddha
Zona wektu WIK (UTC+7)
Kodhe laladan (+62) 321
Plat montor S
Situs wèb www.mojokertokab.go.id
(ing basa Indonésia)

Kabupatèn Majakerta, (Basa Indonésia: Mojokerto, (Carakan: ꦑꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦩꦗꦏꦼꦂꦠ, Pegon: كَبُڤَتَينْ مَوجَوكٚرْتَو), ), iku kabupatèn ing Jawa Wétan, kutha Majakerta lan Mojosari iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané:---, lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 969,36 km² utawa---hèktar.

Géografi[besut | besut sumber]

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

kabupatèn Majakerta ketata saking 18 kacamatan,---kalurahan lan---désa. Kacamatan-Kacamatan ing kabupatèn iki ya iku:

  1. Bangsal
  2. Dawarblandong
  3. Dlanggu
  4. Gedeg
  5. Gondang
  6. Jatirejo
  7. Jetis
  8. Kemlagi
  9. Kutorejo
  10. Mojoanyar
  11. Mojosari
  12. Ngoro
  13. Pacet
  14. Pungging
  15. Puri
  16. Sooko
  17. Trawas
  18. Trowulan

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]