Kabupatèn Majakerta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Aksara Latin
     
Majakerta
كابوڤاتين ماجاكرطا
ꦑꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦩꦗꦏꦼꦂꦠ
Kabupatèn
Official seal of Majakerta كابوڤاتين ماجاكرطا ꦑꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦩꦗꦏꦼꦂꦠ
Lambang
Sesanti: Wijna Mantriwira
ꦮꦶꦗ꧀ꦤꦩꦤ꧀ꦠꦫꦶꦮꦶꦫ
Pernahé Majakerta ing Jawa Wétan
Pernahé Majakerta ing Jawa Wétan
NagaraIndonésia
ProvinsiJawa Wétan
Dina Dadi9 Mei 1293
Kutha krajanKutha Majakerta lan Majasari
Pamaréntahan
 • BupatiH. Mustofa Kamal Pasa, S.E.
 • Wakil BupatiH. Pungkasiadi, S.H.
Laladan
 • Gunggung969,36 km2 (374,27 sq mi)
Cacah warga (Sènsus 2013)
 • Gunggung1,162,630
 • Pepadhet1,200/km2 (3,100/sq mi)
Bebrayan
 • WongJawa, Madura dll
 • BasaJawa, Madura lan Indonesia
 • KepercayanIslam, Kristen Protestan, Hindu, Katulik, Buddha
Zona wektuWIK (UTC+7)
Kodhe laladan(+62) 321
Plat montorS
Situs wèbwww.mojokertokab.go.id
(ing basa Indonésia)

Kabupatèn Majakerta, (Basa Indonésia: Mojokerto), (Carakan: ꦑꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦩꦗꦏꦼꦂꦠ, Pegon: كابوڤاتين ماجاكرتا), iku kabupatèn ing Jawa Wétan, kutha Majakerta lan Mojosari iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané:---, lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 969,36 km² utawa---hèktar.

Géografi[besut | besut sumber]

Alang Ujur[besut | besut sumber]

Kabupatén Majakerta mapan ing 07° 18'35"-07°47" Ujur Kidul lan 111°20’13” s/d 111°40’47” Alang Wétan.

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

kabupatèn Majakerta ketata saking 18 kacamatan,---kalurahan lan---désa. Kacamatan-Kacamatan ing kabupatèn iki yaiku:

Bupati Majakerta wis diganti kaping 25 saka taun 1811. yaiku:

No Poto Jeneng Masa Jabatan
1 R. Adipati Prawiro Dirdjo 1811 - 1827
2 R. Adipati Tjondro Negoro 1827 - 1850
3 R. Tumenggung Panji Tjondronegoro 1850 - 1863
4 R. Tumenggung Kertokusumo 1863 - 1866
5 R. Adipati Aryo Kromodjojo Adinegoro 1866 - 1894
6 100px R.A.A. Kromodjojo Adinegoro IV 1894 - 1916
7 R. Adipati Kromo Adinegoro 1916 - 1933
8 100px M. Ng. Rekso Amitprojo 1933 - 1935
9 R.T.A.A. Rekso Amitprodjo 1935 - 1945
10 Dokter Soekandar 1945 - 1947
11 M. Pamudji 1947 - 1948
12 100px R.T.A.A. Rekso Amitprodjo 1948 - 1949
13 R. Amin Noto Widjojo 1949 - 1950
14 R. Soeharto 1950 - 1958
15 M. Ardi Sriwidjojo 1958 - 1965
16 R.A. Basoeni, Mayor Infantri 1965 - 1974
17 K. Soepeno Soerjoatmodjo 1974 - 1975
18 H.D. Fatchoerachman 1975 - 1985
19 Drs. Koento Soetedjo 1985 - 1990
20 Machmoed Zain, S.H., M.Si 1990 - 2000
21 Dr. Achmady, M.Si., M.M. 2000 - 2008
22 Drs. H. Suwandi, M.M. 2008 - 2010
23 Mustofa Kamal Pasa, SE 2010 - 2018
24 H. Pungkasiadi, SH 2018 - 2021
25 dr. Ikfina Fahmawati, M.Si 2021


Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]