Kabupatèn Majakerta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Aksara Latin
     
Majakerta
كابوڤاتين ماجاكرطا
ꦑꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦩꦗꦏꦼꦂꦠ
Kabupatèn
Official seal of Majakerta كابوڤاتين ماجاكرطا ꦑꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦩꦗꦏꦼꦂꦠ
Lambang
Sesanti: Wijna Mantriwira
ꦮꦶꦗ꧀ꦤꦩꦤ꧀ꦠꦫꦶꦮꦶꦫ
Pernahé Majakerta ing Jawa Wétan
Pernahé Majakerta ing Jawa Wétan
NagaraIndonésia
ProvinsiJawa Wétan
Dina Dadi9 Mei 1293
Kutha krajanKutha Majakerta lan Majasari
Pamaréntahan
 • BupatiH. Mustofa Kamal Pasa, S.E.
 • Wakil BupatiH. Pungkasiadi, S.H.
Laladan
 • Gunggung969,36 km2 (374,27 sq mi)
Cacah warga (Sènsus 2013)
 • Gunggung1,162,630
 • Pepadhet1,200/km2 (3,100/sq mi)
Bebrayan
 • WongJawa, Madura dll
 • BasaJawa, Madura lan Indonesia
 • KepercayanIslam, Kristen Protestan, Hindu, Katulik, Buddha
Zona wektuWIK (UTC+7)
Kodhe laladan(+62) 321
Plat montorS
Situs wèbwww.mojokertokab.go.id
(ing basa Indonésia)

Kabupatèn Majakerta, (Basa Indonésia: Mojokerto), (Carakan: ꦑꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦩꦗꦏꦼꦂꦠ, Pegon: كابوڤاتين ماجاكرتا), iku kabupatèn ing Jawa Wétan, kutha Majakerta lan Mojosari iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané:---, lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 969,36 km² utawa---hèktar.

Géografi[besut | besut sumber]

Alang Ujur[besut | besut sumber]

Kabupatén Majakerta mapan ing 07° 18'35"-07°47" Ujur Kidul lan 111°20’13” s/d 111°40’47” Alang Wétan.

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

kabupatèn Majakerta ketata saking 18 kacamatan,---kalurahan lan---désa. Kacamatan-Kacamatan ing kabupatèn iki yaiku:

  1. Bangsal
  2. Dawarblandong
  3. Dlanggu
  4. Gedeg
  5. Gondang
  6. Jatirejo
  7. Jetis
  8. Kemlagi
  9. Kutorejo
  10. Mojoanyar
  11. Mojosari
  12. Ngoro
  13. Pacet
  14. Pungging
  15. Puri
  16. Sooko
  17. Trawas
  18. Trowulan

Bupati Majakerta wis diganti kaping 25 saka taun 1811. yaiku:

No Poto Jeneng Masa Jabatan
1 R. Adipati Prawiro Dirdjo 1811 - 1827
2 R. Adipati Tjondro Negoro 1827 - 1850
3 R. Tumenggung Panji Tjondronegoro 1850 - 1863
4 R. Tumenggung Kertokusumo 1863 - 1866
5 R. Adipati Aryo Kromodjojo Adinegoro 1866 - 1894
6 100px R.A.A. Kromodjojo Adinegoro IV 1894 - 1916
7 R. Adipati Kromo Adinegoro 1916 - 1933
8 100px M. Ng. Rekso Amitprojo 1933 - 1935
9 R.T.A.A. Rekso Amitprodjo 1935 - 1945
10 Dokter Soekandar 1945 - 1947
11 M. Pamudji 1947 - 1948
12 100px R.T.A.A. Rekso Amitprodjo 1948 - 1949
13 R. Amin Noto Widjojo 1949 - 1950
14 R. Soeharto 1950 - 1958
15 M. Ardi Sriwidjojo 1958 - 1965
16 R.A. Basoeni, Mayor Infantri 1965 - 1974
17 K. Soepeno Soerjoatmodjo 1974 - 1975
18 H.D. Fatchoerachman 1975 - 1985
19 Drs. Koento Soetedjo 1985 - 1990
20 Machmoed Zain, S.H., M.Si 1990 - 2000
21 Dr. Achmady, M.Si., M.M. 2000 - 2008
22 Drs. H. Suwandi, M.M. 2008 - 2010
23 Mustofa Kamal Pasa, SE 2010 - 2018
24 H. Pungkasiadi, SH 2018 - 2021
25 dr. Ikfina Fahmawati, M.Si 2021


Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]