Kabupatèn Ngawi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Ngawi
100px
Lambang Ngawi
Motto: ""
250px
Dina Dadi: 7 Juli 1358 M
Kutha krajan: Ngawi
Bupati: Ir. H.Budi Sulistyono
Wakil Bupati: Ony Anwar, ST
Jembar
 - Total:

1.245,70 km²
Kacamatan
 - Cacahe:

18 Kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 817,765 (2010)[1]
+/- /km²
Suku Bangsa: wong Jawa
Agama: Kajawèn, Islam, Protestan, Katolik, Hindu lan Buddha
Basa: basa Jawa lan basa Indonésia

Kabupatèn Ngawi iku kabupatèn ing Jawa Timur, kutha Ngawi iku kutha krajan kabupatène, kota-kota liyane :, lan liya-liyane. Luas wewengkon Kabupatèn iki ± 1.245,70 km² utawa hektar.

Sajarah[besut | besut sumber]

Tembung Ngawi iku saka tembung awi saka Basa Sansekerta sing tegesé pring lan olèh ater-ater ng. Kala semana ing Ngawi iku akèh wit pring, mula dijenengi Ngawi kaya déné jeneng-jeneng kutha sing ana ing Tanah Jawa sing adaté digayutaké karo jeneng tuwuh-tuwuhan.

Geografis[besut | besut sumber]

Kabupatèn Ngawi iku dumunung ing Propinsi Jawa Wétan lan dadi watesing Propinsi Jawa Wétan karo Jawa Tengah. Kabupatèn Ngawi wewatesan karo Kabupatèn Blora, Kabupatèn Bojonegoro, Kabupatèn Madiun sisih wétan, Kabupatèn Madiun sisih kidul, Kabupatèn Magetan lan Kabupatèn Sragèn ing sisih kulon.

Pemerentahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Ngawi ketata saking 18 kacamatan, 4 kalurahan lan 217 désa. Kacamatan-Kacamatan ing kabupatèn iki ya iku:

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala Jaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kabupatèn_Ngawi&oldid=1050119"