Kabupatèn Ngawi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Ngawi
100px
Lambang Ngawi
Sesanti: ""
250px
Dina Dadi: 7 Juli 1358 M
Kutha krajan: Ngawi
Bupati: Ir. H.Budi Sulistyono
Wakil Bupati: Ony Anwar, ST
Jembar
 -Total:

1.245,70 km²
Kacamatan
 -Cacahe:

18 Kacamatan
Padunung
 -Total:
 -Kapadhetan:

+/-817,765 (2010)[1]
+/-/km²
Suku Bangsa: wong Jawa
Agama: Kajawèn, Islam, Protèstan, Katulik, Hindhu lan Buda
Basa: basa Jawa lan basa Indonésia

Kabupatèn Ngawi iku kabupatèn ing Jawa Wétan, kutha Ngawi iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané:, lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 1.245,70 km² utawa hèktar.

Sajarah[besut | besut sumber]

Tembung Ngawi iku saka tembung awi saka Basa Sansekerta sing tegesé pring lan olèh ater-ater ng. Kala semana ing Ngawi iku akèh wit pring, mula dijenengi Ngawi kaya déné jeneng-jeneng kutha sing ana ing Tanah Jawa sing adaté digayutaké karo jeneng tuwuh-tuwuhan.

Géografi[besut | besut sumber]

Kabupatèn Ngawi iku dumunung ing Provinsi Jawa Wétan lan dadi watesing Provinsi Jawa Wétan karo Jawa Tengah. Kabupatèn Ngawi wewatesan karo Kabupatèn Blora, Kabupatèn Bojonegoro, Kabupatèn Madiun sisih wétan, Kabupatèn Madiun sisih kidul, Kabupatèn Magetan lan Kabupatèn Sragèn ing sisih kulon.

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Ngawi ketata saking 18 kacamatan, 4 kalurahan lan 217 désa. Kacamatan-Kacamatan ing kabupatèn iki ya iku:

Uga delengen[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]