Kabupatèn Magetan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Magetan
كَبُڤَتَينْ مَڬٚتَنْ
ꦑꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦩꦒꦼꦠꦤ꧀
Kabupatèn
Lambang Magetan.jpg
Lambang
Sesanti: Memayu Hayuning Bawana Suka Ambangun
ꦩꦼꦩꦪꦸꦲꦪꦸꦤꦶꦁꦧꦮꦤꦱꦸꦏꦲꦩ꧀ꦧꦔꦸꦤ꧀
Locator kabupaten magetan.png
Pernahé Magetan ing Jawa Wétan
NagaraIndonésia
ProvinsiJawa Wétan
Kutha krajanKutha Madiun
Pamaréntahan
 • BupatiDrs. H. KRA Sumantri Noto Adinagoro, M.M.
 • Wakil BupatiSamsi, S.T.[1]
Laladan
 • Gunggung688.85 km2 (265.97 sq mi)
Cacah warga (Sènsus 2015)
 • Gunggung821,000
 • Pepadhet1,200/km2 (3,100/sq mi)
Bebrayan
 • WongJawa.
 • BasaJawa lan Indonesia
 • KepercayanIslam, Kristen Protestan, Hindu, Katulik, Buddha
Zona wektuWIK (UTC+7)
Kodhe laladan(+62) 351
Plat montorAE
Situs wèbwww.magetankab.go.id
(ing basa Indonésia)

Kabupatèn Magetan (Carakan: ꦑꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦩꦒꦼꦠꦤ꧀, Pegon: كَبُڤَتَينْ مَڬٚتَنْ), iku kabupatèn ing Jawa Wétan, kutha Madiun iku kutha krajan kabupatèné. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 688,85 km².

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Magetan dumados saking 17 kacamatan. Kacamatan-Kacamatanipun inggih punika:

  1. Barat
  2. Bendo
  3. Karangreja
  4. Karas
  5. Kartaharja
  6. Kawedanan
  7. Lambeyan
  8. Magetan
  9. Maospati
  10. Ngaribaya
  11. Panekan
  12. Parang
  13. Plaosan
  14. Poncol
  15. Sukomara
  16. Takeran
  17. Nguntaranadi

Ugi pirsani[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


  1. Sumantri-Samsi ditetapkan sebagai bupati dan wakil bupati magetan terpilih