Kabupatèn Magetan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Magetan
كَبُڤَتَينْ مَڬٚتَنْ
ꦑꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦩꦒꦼꦠꦤ꧀
Kabupatèn
Lambang Magetan.jpg
Lambang
Sesanti: Memayu Hayuning Bawana Suka Ambangun
ꦩꦼꦩꦪꦸꦲꦪꦸꦤꦶꦁꦧꦮꦤꦱꦸꦏꦲꦩ꧀ꦧꦔꦸꦤ꧀
Locator kabupaten magetan.png
Pernahé Magetan ing Jawa Wétan
Nagara Indonésia
Provinsi Jawa Wétan
Kutha krajan Kutha Madiun
Pamaréntahan
 • Bupati Drs. H. KRA Sumantri Noto Adinagoro, M.M.
 • Wakil Bupati Samsi, S.T.[1]
Laladan
 • Gunggung 688.85 km2 (265.97 sq mi)
Cacah warga (Sènsus 2015)
 • Gunggung 821,000
 • Pepadhet 1,200/km2 (3,100/sq mi)
Bebrayan
 • Wong Jawa.
 • Basa Jawa lan Indonesia
 • Kepercayan Islam, Kristen Protestan, Hindu, Katulik, Buddha
Zona wektu WIK (UTC+7)
Kodhe laladan (+62) 351
Plat montor AE
Situs wèb www.magetankab.go.id
(ing basa Indonésia)

Kabupatèn Magetan (Carakan: ꦑꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦩꦒꦼꦠꦤ꧀, Pegon: كَبُڤَتَينْ مَڬٚتَنْ), iku kabupatèn ing Jawa Wétan, kutha Madiun iku kutha krajan kabupatèné. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 688,85 km².

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Magetan dumados saking 17 kacamatan. Kacamatan-Kacamatanipun inggih punika:

  1. Barat
  2. Bendo
  3. Karangreja
  4. Karas
  5. Kartaharja
  6. Kawedanan
  7. Lambeyan
  8. Magetan
  9. Maospati
  10. Ngaribaya
  11. Panekan
  12. Parang
  13. Plaosan
  14. Poncol
  15. Sukomara
  16. Takeran
  17. Nguntaranadi

Ugi pirsani[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


  1. Sumantri-Samsi ditetapkan sebagai bupati dan wakil bupati magetan terpilih