Kabupatèn Tuban

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Tuban
ꦏꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦠꦸꦧꦤ꧀ / كَبُڤَتَينْ تُبَنْ
Kabupatèn
Lambang Kabupaten Tuban.webp
Lambang
Sesanti: Tuban Bumi Wali
ꦠꦸꦧꦤ꧀ꦧꦸꦩꦶꦮꦭꦶ
Locator kabupaten tuban.png
Pernahé Tuban ing Jawa Wétan
Nagara Indonésia
Provinsi Jawa Wétan
Dina Dadi 12 November
Kutha krajan Tuban
Pamaréntahan
 • Bupati Fathul Huda
 • Wakil Bupati Noor Nahar Hussein
Laladan
 • Gunggung 1,839.94 km2 (710.40 sq mi)
Cacah warga (Sènsun 2015)
 • Gunggung 1.154.269
 • Pepadhet 630/km2 (1,600/sq mi)
Bebrayan
 • Wong Jawa lan liya-liya
 • Basa Jawa lan Indonesia
 • Kepercayan Islam 98.74%
Kristen Protestan 0.61%
Katulik 0.48%
Buddha 0,03%
0.48%
Hindu 0.11%
Kong Hu Cu 0.01%[1]
Zona wektu WIK (UTC+7)
Kodhe laladan (+62) 356
Plat montor S
Situs wèb www.tubankab.go.id
(ing basa Indonésia)

Kabupatèn Tuban iku kabupatèn ing Jawa Wétan, Indonésia. Kutha Tuban iku kutha krajan kabupatèné. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 1.839,94 km².

Géografi[besut | besut sumber]

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

kabupatèn Tuban katata sajeroning 19 kacamatan,---kalurahan lan---désa. Kacamatan-Kacamatan ing kabupatèn iki ya iku:

  1. Bancar
  2. Bangilan
  3. Jatiraga
  4. Jenu
  5. Kenduruan
  6. Kerek
  7. Merakurak
  8. Montong
  9. Palang
  10. Parengan
  11. Plumpang
  12. Rengel
  13. Semanding
  14. Senori
  15. Singgahan
  16. Soko
  17. Tambakboyo
  18. Tuban
  19. Widang

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

  1. ^ "Kabupaten Tuban Dalam Angka 2016", diakses 10 Agustus 2017