Kutha Pasuruan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pasuruan
كَوتَ ڤَسُرُاَنْ
ꦏꦸꦛꦥꦱꦸꦫꦸꦲꦤ꧀​
Kutha
Logo Kota Pasuruan - Seal of Pasuruan City.svg
Lambang
Sesanti: Sura Dira Satya Pati
ꦱꦸꦫꦢꦶꦫꦱꦠꦾꦥꦠꦶ
Locator kota pasuruan.png
Pernahé Pasuruan ing Jawa Wétan
NagaraIndonésia
ProvinsiJawa Wétan
Dina Dadi8 Februari 1686
Pamaréntahan
 • WalikuthaDrs. H. Setiyono, M.Si.
 • Wakil WalikuthaRaharto Teno Prasetyo
Laladan
 • Gunggung36,56 km2 (1,412 sq mi)
Cacah warga (Sènsus 2010)
 • Gunggung186,262
 • Pepadhet51/km2 (130/sq mi)
Bebrayan
 • WongJawa, Madura, Arab, Cina lan liya-liya
 • BasaJawa, Madura lan Indonesia
 • KepercayanIslam, Kristen Protestan, Katulik, Buddha, Hindu
Zona wektuWIK (UTC+7)
Kodhe laladan(+62) 343
Plat montorS
Situs wèbwww.pasuruankota.go.id
(ing basa Indonésia)
Kantor Balékutha Pasuruan taun 1934

Kutha Pasuruan (Pegon: كَوتَ ڤَسُرُاَنْ, Carakan: ꦏꦸꦛꦥꦱꦸꦫꦸꦲꦤ꧀), inggih punika salah siji kutha kang dumunung ing Jawa Wétan, jembaripun sawatawis 36.56 km pasagi.

Géografi[besut | besut sumber]

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kutha Pasuruan ketata saking 3 kacamatan, désa lan 19 kalurahan. Kacamatan-Kacamatan ing kutha Pasuruan ya iku:

Ékonomi & Sosial[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Jawa Wétan