Kutha Pasuruan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kaca iki ngenani kutha ing Jawa Wétan. Kanggo panggunaan liyané, pirsani Pasuruan (disambiguasi).
Kutha Pasuruan
Kutha
Balé Kutha Pasuruan taun 1934(84 taun kapungkur) (1934)
Balé Kutha Pasuruan taun 1934
(84 taun kapungkur)
 (1934)
Official seal of Kutha Pasuruan
Lambang
Sesanti: Guna karya sarana bhakti
Lokasi ing Jawa Wétan
Lokasi ing Jawa Wétan
Kutha Pasuruan iku kapernah ing Jawa
Kutha Pasuruan
Kutha Pasuruan
Kutha Pasuruan iku kapernah ing Indonésia
Kutha Pasuruan
Kutha Pasuruan
Lokasi ing Jawa dan Indonesia
Koordhinat: 7°38′26.24″S 112°54′23.32″E / 7.6406222°S 112.9064778°E / -7.6406222; 112.9064778Koordhinat: 7°38′26.24″S 112°54′23.32″E / 7.6406222°S 112.9064778°E / -7.6406222; 112.9064778
Nagara  Indonesia
Provinsi Flag of East Java.svg Jawa Wétan
Pamaréntahan
 • Walikutha Setiyono
 • Wakil Walikutha Raharto Teno Prasetyo
Laladan
 • Gunggung 35,29 km2 (1,363 sq mi)
Cacah warga (2014)
 • Gunggung 191.494
 • Pepadhet 54/km2 (140/sq mi)
Zona wektu IWST (UTC+7)
Kodhe laladan (+62) 343
Situs wèb pasuruankota.go.id

Kutha Pasuruan iku kutha ing Jawa Wétan, jembar wewengkon kutha iki ± 13,58 km² utawa hèktar.

Géografi[besut | besut sumber]

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kutha Pasuruan ketata saking 3 kacamatan, désa lan 19 kalurahan. Kacamatan-Kacamatan ing kutha Pasuruan ya iku:

Ékonomi & Sosial[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Jawa Wétan