Kutha Pasuruan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Pasuruan
كَوتَ ڤَسُرُاَنْ
ꦏꦸꦛꦥꦱꦸꦫꦸꦲꦤ꧀​
Kutha
Lambang Kota Pasuruan.webp
Lambang
Sesanti: Sura Dira Satya Pati
ꦱꦸꦫꦢꦶꦫꦱꦠꦾꦥꦠꦶ
Locator kota pasuruan.png
Pernahé Pasuruan ing Jawa Wétan
Nagara Indonésia
Provinsi Jawa Wétan
Dina Dadi 8 Februari 1686
Pamaréntahan
 • Walikutha Drs. H. Setiyono, M.Si.
 • Wakil Walikutha Raharto Teno Prasetyo
Laladan
 • Gunggung 36,56 km2 (1,412 sq mi)
Cacah warga (Sènsus 2010)
 • Gunggung 186,262
 • Pepadhet 51/km2 (130/sq mi)
Bebrayan
 • Wong Jawa, Madura, Arab, Cina lan liya-liya
 • Basa Jawa, Madura lan Indonesia
 • Kepercayan Islam, Kristen Protestan, Katulik, Buddha, Hindu
Zona wektu WIK (UTC+7)
Kodhe laladan (+62) 343
Plat montor S
Situs wèb www.pasuruankota.go.id
(ing basa Indonésia)
Kantor Balékutha Pasuruan taun 1934

Kutha Pasuruan (Pegon: كَوتَ ڤَسُرُاَنْ, Carakan: ꦏꦸꦛꦥꦱꦸꦫꦸꦲꦤ꧀), inggih punika salah siji kutha kang dumunung ing Jawa Wétan, jembaripun sawatawis 36.56 km pasagi.

Géografi[besut | besut sumber]

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kutha Pasuruan ketata saking 3 kacamatan, désa lan 19 kalurahan. Kacamatan-Kacamatan ing kutha Pasuruan ya iku:

Ékonomi & Sosial[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Jawa Wétan