Kabupatèn Blitar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Blitar
كَبُڤَتَينْ بلِتَرْ
ꦏꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦧꦭꦶꦠꦂ
Kabupatèn
Lambang Kabupaten Blitar.webp
Lambang
Sesanti: Hurub hambangun praja
ꦲꦸꦫꦸꦧ꧀ꦲꦩ꧀ꦧꦔꦸꦤ꧀ꦥꦫꦗ
Gunung Kelud
Gunung Kelud
Nagara Indonésia
Provinsi Jawa Wétan
Gabung 13 Agustus 1324
Kutha krajan Kanigara
Kacamatan
Pamaréntahan
 • Bupati Drs. H. Rijanto, M.M
 • Wakil Bupati Marhaenis Urip Widodo, S.Sos.
Laladan
 • Gunggung 1.588,79 km2 (0.61.344 sq mi)
Cacah warga (Sènsus 2015)
 • Gunggung 1.126.639
 • Pepadhet 0.71/km2 (1.8/sq mi)
Bebrayan
 • Wong Jawa, Madura, Arab, Cina lan liya-liya
 • Basa Jawa, Madura lan Indonesia
 • Kepercayan Islam, Kristen Protestan, Katulik, Hindu, Buddha
Zona wektu WIK (UTC+7)
Kodhe pos 66100
Kodhe laladan (+62) 0342
Plat montor AG
Situs wèb [http://www.blitarkab.go.id] (ing basa Indonésia)

Kabupatèn Blitar (Carakan: ꦏꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦧꦭꦶꦠꦂ, Pegon: كَبُڤَتَينْ بلِتَرْ), inggih punika salah sawijining kabupatèn ing tlatah Jawa Wétan mawi kutha krajan ing Kanigara. Jembaripun kabupatèn punika sawatawis 1,588.79 km2.

Kabupatèn Blitar wewatesan:

ing sisih lor karo: Kabupatèn Kadhiri
ing sisih kidul karo: Samudra Indonésia
ing sisih kulon karo: Kabupatèn Tulungagung
ing sisih wétan karo: Kabupatèn Malang

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Blitar kapérang saking 22 kacamatan, 28 kalurahan, lan 220 désa. Kacamatan-kacamatanipun inggih punika:

Papan wisata[besut | besut sumber]

  • Makam Bung Karno
  • Candhi Penataran
  • Pasisir Sérang
  • Pasisir Tambakrejo
  • Pasisir Jalasutra
  • Rambut Monte
  • Sirah Kencong

Ugi pirsani[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]