Kali Brantas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kali Brantas
COLLECTIE TROPENMUSEUM Een kabelbrug over de rivier Brantas bij Kesamben residentie Kediri Oost-Java TMnr 10007555.jpg
Treteg gantung ing ndhuwur Kali Brantas (taun.1922
Country Indonésia
Region Jawa Wetan
Length 525 km (326 mi)
Mouth
 - location Bengawan solo
 - coordinates 7°7′S 138°42′E / 7.117°S 138.700°E / -7.117; 138.700Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function

Kali Brantas ya iku kali sing mili ana ing Jawa Wetan, Indonésia. Kali iki paling gedhe lan paling dawa kapindho ing tanah Jawa sauwise Bengawan Solo. Kali iki sumbere ana ing Kabupatèn Malang, lan mecah dadi loro ing Majakerta: Kali Porong mili nang wetan, Kali Mas mili nang lor. Sawetara wadhuk dumunung ana ing sadawaning ilèn kali iki utawa anak kaliné, antara liya:

Kabèh wadhuk ing dhuwur mau dikelola déning Perum Jasatirta I


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kali_Brantas&oldid=992741"