Kali Porong

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Kali Porong, iku sawijining anak kali Brantas kang sumberé saka Kutha Mojokerto, mili mangétan lan muarané ing Selat Madura.

Jeneng Porong dijupuk saka jeneng sawijining kacamatan kang dumunung ing ujung kidul Kabupatèn Sidoarjo. Kali iki dadi tapel wates antarané Kabupatèn Sidoarjo lda Kabupatèn Pasuruan. Kanthi anané prastawa "Blethok Lapindo", kali Porog dadi sarana pambuwangan blethok, saéngga ngalami pandhangkalan, kang bisa ngakibataké banjir ing tembé mburi.[1]. Uga kanthi anané grujugan blethok panas mau miturut kasil pamantauan [2] wis ngakibataké ilangé sawetara serangga antara ya iku jinis Makroinvertebrata kang ora tinemu manèh:

  1. . Micronecta (serangga air)
  2. . Cirolanoides (Arthropoda)
  3. . Libelludidae (anak capung biasa)
  4. . Unionidae (remis)

Déné jinis biota kang isih tinemu nanging arang-arang antara liya:

  1. . Paratephulsa (kepiting air tawar)
  2. . Coenagrion (Anak capung jarum)
  3. . Cironomous

Delengen uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ Pendangkalan Kali Porong
  2. ^ Terranet, Blethok Lapindo Musnahkan Serangga Kali Porong

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kali_Porong&oldid=1010229"