Selat Madura

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Selat Madura kang asring diliwati kapal

Selat Madura, iku selat sing ngubungaké Pulo Jawa karo Madura. Let paling cedhak antara kaloro pulo iki dumunung ana ing ujung kulon Pulo Madura (ya iku ing wewengkon Kabupatèn Bangkalan) lan ing pulo Jawa dumunung ing Kabupatèn Gresik lan Kutha Surabaya. Ing selat ini ana pulo-pulo cilik, antarané Pulo Kambing, Pulo Giliraja, Pulo Genteng, lan Pulo Ketapang. Selat iki digayutaké déning kreteg Suramadu sing diresmèkaké tanggal 10 Juni 2009.

Jalur kapal feri uga ngubungaké Selat Madura, antara Plabuhan Ujung (Surabaya) lan Plabuhan Kamal (Bangkalan).

Uga delengen[besut | besut sumber]