Kademangan, Blitar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kademangan
Kacamatan
Trankripsi basa Indonésia
 • Resmi Kademangan
Kademangan kapernah ing Jawa Wétan
Kademangan
Kademangan
Kademangan kapernah ing Indonésia
Kademangan
Kademangan
Koordhinat: 8°11′16″S 112°06′20″E / 8.18776°S 112.10553°E / -8.18776; 112.10553Koordhinat: 8°11′16″S 112°06′20″E / 8.18776°S 112.10553°E / -8.18776; 112.10553
Nagara  Indonésia
Provinsi Jawa Wétan
Kabupatèn Blitar
Pamaréntahan
 • Camat Drs. Hankam Indoro, M.Si
Kodhe pos 66163
Kodhe laladan
administrasi
35.05.04

Kademangan (Hanacaraka: ꦏꦼꦕꦩꦠꦤ꧀ꦏꦢꦼꦩꦔꦤ꧀, Pegon: ٚکٚچَمَتَنْ کَدٚمَڠَنْ), yaiku setunggal kacamatan ing Kabupatèn Blitar[1], Provinsi Jawa Wétan, Indonesia.

Geografi[besut | besut sumber]

Ing ler kecamatan Kademangan enten lepen Brantas ingkang nyapihaken antawis wilayah Blitar kidul uga ler.

Panilaran Sejarah[besut | besut sumber]

Ing kecamatan niki dipunpanggihaken macem-macem macam benda bersejarah kados arca Ganésa ingkang manggen ing sisih ler tretek lepen Brantas, Kekunaan Jimbe ingkang manggen ing dhusun Jimbe ingkang ngrupikaken dhusun paling kilen ing kecamatan Kademangan ingkang nduwe watesan lajeng kaliyan Kabupatèn Tulungagung ingkang ugi menyimpan kathah arca-arca panilaran sejarah zaman riyen.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. "Kode dan Data Wilayah Administrasi Pemerintahan (Permendagri No.56-2015)". www.kemendagri.go.id (ing basa Indonésia). Dijupuk 2017-10-31.