Kabupatèn Sidaarja

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Kabupatèn Sidaharja)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sidahaarja
كَبُڤَتَينْ سِدَوهَرْجَو
ꦏꦧꦸꦥꦠꦼꦤ꧀ꦱꦶꦢꦲꦂꦗ
Kabupatèn
Coat of Arms of Sidoarjo Regency.png
Lambang
Sesanti: Sidoarjo Bersih Hatinya
Locator kabupaten sidoarjo.png
Pernahé Sidaharja ing Jawa Wétan
NagaraIndonésia
ProvinsiJawa Wétan
Dina Dadi31 Januari 1859
Kutha krajanSidaarja
Pamaréntahan
 • BupatiH. Saiful Ilah, S.H., M.Hum.
 • Wakil BupatiH. Nur Ahmad Syaifuddin, S.H.
Laladan
 • Gunggung719.63 km2 (277.85 sq mi)
Cacah warga (Sènsus 2017)
 • Gunggung1,945,252
 • Pepadhet2,700/km2 (7,000/sq mi)
Bebrayan
 • WongJawa, Madura lan liya-liya
 • BasaJawa, Madura lan Indonesia
 • KepercayanIslam, Kristen Protestan, Katulik, Hindu,Buddha, Kong Hu Cu
Zona wektuWIK (UTC+7)
Kodhe laladan(+62) 31
Plat montorW
Situs wèbwww.sidoarjokab.go.id
(ing basa Indonésia)

Kabupatèn Sidaharja (Carakan: ꦏꦧꦸꦥꦠꦼꦤ꧀ꦱꦶꦢꦲꦂꦗ, Pegon: كَبُڤَتَينْ سِدَوهَرْجَو, cara Indonésia: Sidoarjo), iku kabupatèn ing Jawa Wétan, kutha Sidaarja iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: Taman, Krian, Waru lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 719,63 km².

Géografi[besut | besut sumber]

112 5’-112 9’ Bujur wétan lan antara 7 3’-7 5’ Lintang kidul.

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

kabupatèn Sidaharja ketata saking 18 kacamatan, 31 kalurahan lan 322 désa. Kacamatan-Kacamatan ing kabupatèn iki ya iku:

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Jawa Wétan