Kabupatèn Sidaharja

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
kabupatèn Sidaharja
Lambang Sidoarjo.jpg
Lambang Sidaharja
Motto: "Sidoarjo Bersih Hatinya"
Locator kabupaten sidoarjo.png
Dina Dadi: 31 Januari 1859
Kutha krajan: Kutha Sidaharja
Bupati: Saiful Ilah
Wakil Bupati: Win Hendrarso
Jembar
 - Total:

591,59 km²
Kacamatan
 - Cacahe:

18 Kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 1.682.000 (2003)
+/- 2.843 jiwa/km²
Suku Bangsa: wong Jawa
Agama: Kajawèn, Islam, Protestan, Katolik, Hindhu lan Buddha
Basa: basa Jawa lan basa Indonésia

Kabupatèn Sidaharja (panulisan jroning Basa Indonésia: Sidoarjo), iku kabupatèn ing Jawa Wétan, kutha Sidaharja iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané : Taman, Krian, Waru lan liya-liyané. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± 591,59 km² utawa hektar.

Geografis[besut | besut sumber]

112 5’ - 112 9’ Bujur wetan lan antara 7 3’ - 7 5’ Lintang kidul.

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

kabupatèn Sidaharja ketata saking 18 kacamatan, 31 kalurahan lan 322 désa. Kacamatan-Kacamatan ing kabupatèn iki ya iku:

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Jawa Wetan