Kabupatèn Sidaarja

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Kabupatèn Sidaharja)
Jump to navigation Jump to search
Sidahaarja
كَبُڤَتَينْ سِدَوهَرْجَو
ꦏꦧꦸꦥꦠꦼꦤ꧀ꦱꦶꦢꦲꦂꦗ
Kabupatèn
Coat of Arms of Sidoarjo Regency.png
Lambang
Sesanti: Sidoarjo Bersih Hatinya
Locator kabupaten sidoarjo.png
Pernahé Sidaharja ing Jawa Wétan
Nagara Indonésia
Provinsi Jawa Wétan
Dina Dadi 31 Januari 1859
Kutha krajan Sidaarja
Pamaréntahan
 • Bupati H. Saiful Ilah, S.H., M.Hum.
 • Wakil Bupati H. Nur Ahmad Syaifuddin, S.H.
Laladan
 • Gunggung 719.63 km2 (277.85 sq mi)
Cacah warga (Sènsus 2017)
 • Gunggung 1,945,252
 • Pepadhet 2,700/km2 (7,000/sq mi)
Bebrayan
 • Wong Jawa, Madura lan liya-liya
 • Basa Jawa, Madura lan Indonesia
 • Kepercayan Islam, Kristen Protestan, Katulik, Hindu,Buddha, Kong Hu Cu
Zona wektu WIK (UTC+7)
Kodhe laladan (+62) 31
Plat montor W
Situs wèb www.sidoarjokab.go.id
(ing basa Indonésia)

Kabupatèn Sidaharja (Carakan: ꦏꦧꦸꦥꦠꦼꦤ꧀ꦱꦶꦢꦲꦂꦗ, Pegon: كَبُڤَتَينْ سِدَوهَرْجَو, cara Indonésia: Sidoarjo), iku kabupatèn ing Jawa Wétan, kutha Sidaarja iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: Taman, Krian, Waru lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 719,63 km².

Géografi[besut | besut sumber]

112 5’-112 9’ Bujur wétan lan antara 7 3’-7 5’ Lintang kidul.

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

kabupatèn Sidaharja ketata saking 18 kacamatan, 31 kalurahan lan 322 désa. Kacamatan-Kacamatan ing kabupatèn iki ya iku:

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Jawa Wétan