Kabupatèn Sidaharja

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
kabupatèn Sidaharja
Lambang Sidoarjo.jpg
Lambang Sidaharja
Sesanti: "Sidoarjo Bersih Hatinya"
Locator kabupaten sidoarjo.png
Dina Dadi: 31 Januari 1859
Kutha krajan: Kutha Sidaharja
Bupati: Saiful Ilah
Wakil Bupati: Win Hendrarso
Jembar
 -Total:

591,59 km²
Kacamatan
 -Cacahe:

18 Kacamatan
Padunung
 -Total:
 -Kapadhetan:

+/-1.682.000 (2003)
+/-2.843 jiwa/km²
Suku Bangsa: wong Jawa
Agama: Kajawèn, Islam, Protèstan, Katulik, Hindhu lan Buda
Basa: basa Jawa lan basa Indonésia

Kabupatèn Sidaharja (cara Indonésia: Sidoarjo), iku kabupatèn ing Jawa Wétan, kutha Sidaharja iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: Taman, Krian, Waru lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 591,59 km² utawa hèktar.

Géografi[besut | besut sumber]

112 5’-112 9’ Bujur wétan lan antara 7 3’-7 5’ Lintang kidul.

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

kabupatèn Sidaharja ketata saking 18 kacamatan, 31 kalurahan lan 322 désa. Kacamatan-Kacamatan ing kabupatèn iki ya iku:

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Jawa Wétan