Kabupatèn Lumajang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Lumajang
كَبُڤَتَينْ لُمَجَڠْ
ꦏꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦭꦸꦩꦗꦁ
Kabupatèn
Official seal of Lumajang كَبُڤَتَينْ لُمَجَڠْ ꦏꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦭꦸꦩꦗꦁ
Lambang
Sesanti: Amreta Brata Wira Bhakti
ꦲꦩꦿꦼꦠꦧꦿꦠꦮꦶꦫꦧ꧀ꦲꦏ꧀ꦠꦶ
Pernahé Lumajang ing Jawa Wétan
Pernahé Lumajang ing Jawa Wétan
Nagara Indonésia
Provinsi Jawa Wétan
Dina Dadi 15 Dhésèmber 1255 M (ngadeg)
20 Oktober 1990 (diresmiake)
Kutha krajan Lumajang
Pamaréntahan
 • Bupati Drs. H. As'at, M.Ag
 • Wakil Bupati dr. Buntaran Suprianto, M.kes
Laladan
 • Gunggung 1.790,90 km2 (0.69.147 sq mi)
Cacah warga (Sènsus 2010)
 • Gunggung 1.006.458
 • Pepadhet 0.56/km2 (1.5/sq mi)
Bebrayan
 • Wong Jawa, Madura dll.
 • Basa Jawa, Madura lan Indonesia
 • Kepercayan Islam, Kristen Protestan, Hindu, Katulik, Buddha
Zona wektu WIK (UTC+7)
Kodhe laladan (+62) 334
Plat montor N
Situs wèb www.lumajang.go.id
(ing basa Indonésia)

Kabupatèn Lumajang (Carakan: ꦏꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦭꦸꦩꦗꦁ, Pegon: كَبُڤَتَينْ لُمَجَڠْ), iku kabupatèn ing Jawa Wétan, kutha Lumajang iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané:---, lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 1.790,90 km² utawa---hèktar.

Géografi[besut | besut sumber]

112°53'-113°23' Bujur wétan lan 7°54'-8°23' Lintang kidul.

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

kabupatèn Lumajang ketata saking 21 kacamatan,---kalurahan lan---désa. Kacamatan-Kacamatan ing kabupatèn iki ya iku:

  1. Candhipura
  2. Gucialit
  3. Jatirata
  4. Kedungjajang
  5. Klakah
  6. Kunir
  7. Lumajang
  8. Padang
  9. Pasirian
  10. Pasrujambe
  11. Pranajiwa
  12. Randuagung
  13. Ranuyoso
  14. Rowokangkung
  15. Sendura
  16. Sukodono
  17. Sumbersoko
  18. Tekung
  19. Tempeh
  20. Tempursari
  21. Yosowilangun

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Jawa Wétan