Kabupatèn Lumajang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Aksara Latin
     
Kabupaten Lumajang
كابوڤاتين لوماجاڠ
ꦏꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦭꦸꦩꦗꦁ
Kabupaten ing Jawa Wétan, Indonesia.
Official seal of Kabupaten Lumajang كابوڤاتين لوماجاڠ ꦏꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦭꦸꦩꦗꦁ
Lambang
Sesanti: Amreta Brata Wira Bhakti
ꦲꦩꦽꦠꦧꦿꦠꦮꦶꦫꦧ꧀ꦲꦏ꧀ꦠꦶ
Pernahé Lumajang ing Jawa Wétan
Pernahé Lumajang ing Jawa Wétan
Koordhinat: 8°08′01″S 113°13′30″E / 8.133714°S 113.224909°E / -8.133714; 113.224909Koordhinat: 8°08′01″S 113°13′30″E / 8.133714°S 113.224909°E / -8.133714; 113.224909
NagaraIndonésia
ProvinsiJawa Wétan
Dina Dadi15 Dhésèmber 1255 M (ngadeg)
20 Oktober 1990 (diresmiake)
Kutha krajanLumajang
Pamaréntahan
 • BupatiH. Thoriqul Haq, M.ML
 • Wakil BupatiIr. Hj. Indah Amperawati, M.Si
Laladan
 • Gunggung1,790,90 km2 (0,69.147 sq mi)
Cacah warga (Sènsus 2018)
 • Gunggung1,123,081
 • Pepadhet0,63/km2 (1,6/sq mi)
Bebrayan
 • WongJawa
Madura
Tengger
 • BhasaIndonesia
Jawa
Madura
Tengger
 • KepercayanIslam (98.16%)
Kristen (1.24%)
-Protestan (1,01%)
-Katolik (0,23
Hindu (0.54%)
Buddha (0.04%)
Liyane (0.003%)
Zona wektuWektu Indonésia pérangan Kulon (UTC+07:00)
Kodhe laladan(+62) 334
Plat montorN
Situs wèbwww.lumajang.go.id
(ing basa Indonésia)

Kabupatèn Lumajang (Carakan: ꦏꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦭꦸꦩꦗꦁ, Pegon: كابوڤاتين لوماجاڠ), iku kabupatèn ing Jawa Wétan, kutha Lumajang iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané:---, lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 1.790,90 km² utawa---hèktar. Kabupatèn Lumajang ana 21 (selikur) kacamatan, yaiku: Yosowilangun, Kunir, Tempeh, Pasirian, Candipuro, Pronojiwo, Tempursari, Rowokangkung, Tekung, Lumajang, Sumbersuko, Sukodono, Senduro, Pasrujambe, Padang, Gucialit, Jatiroto, Randuagung, Kedungjajang, Klakah, lan Ranuyoso.[1]

Géografi[besut | besut sumber]

112°53'-113°23' Bujur wétan lan 7°54'-8°23' Lintang kidul.

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

kabupatèn Lumajang ketata saking 21 kacamatan,---kalurahan lan---désa. Kacamatan-Kacamatan ing kabupatèn iki yaiku:

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Jawa Wétan


  1. Kabupatèn Lumajang, Admin. "Kabupatèn Lumajang". Dibukak ing 2021-10-11.