Kabupatèn

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Kabupaten)

Cithakan:Wewengkon administratif pamaréntahan Indonésia Kabupatèn iku wewengkon administratif pamaréntahan ing Indonésia sing dipimpin bupati. Saliyané kabupatèn, pamérangan wewengkon administratif pamaréntahan ing Indonésia ya iku: propinsi lan kutha. Wewengkon-wewengkon administratif pamaréntahan ing Indonésia duwèni wewenang lan tanggung jawab sing padha, dadi sacara yuridis ora ana gayutan hirarki.

Sajarah[besut | besut sumber]

Sadurungé, wewengkon administratif kabupatèn lan kutha iku dadi laladan tingkat II.

Uga delengen[besut | besut sumber]