Kabupatèn

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Kabupaten)

Kabupatèn iku wewengkon administratif pemerentahan ing Indonésia sing dipimpin bupati. Saliyane kabupatèn, pamérangan wewengkon administratif pamaréntahan ing Indonésia ya iku: propinsi lan kutha. Wewengkon-wewengkon administratif pamaréntahan ing Indonésia duwèni wewenang lan tanggung jawab sing padha, dadi sacara yuridis ora ana hubungan hirarki.

Sajarah[besut | besut sumber]

Sadurungé, wewengkon administratif kabupatèn lan kutha iku dadi laladan tingkat II.

Uga Pirsani[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kabupatèn&oldid=1091798"