Kabupatèn Bajanegara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn BajaNagara
100px
Lambang BajaNagara
Sesanti: Jer Karta Raharja Mawa Karya
Gambar:Locator kabupatèn bojonegoro.png
Dina Dadi: ...
Kutha krajan: BajaNagara
Bupati:
Wakil Bupati:
Jembar
 -Total:

2.384,02 km²
Kacamatan
 -Cacahe:

27 Kacamatan
Padunung
 -Total:
 -Kapadhetan:

+/-1.213.000 (2003)
+/-509 / km²
Suku bangsa: wong Jawa
Agama: Kajawèn, Islam, Protèstan, Katulik, Hindhu lan Buda
Basa: basa Jawa lan basa Indonésia
Peta BajaNagara
Bengawan Sala sing ngliwati BajaNagara
Masjid BajaNagara

Kabupatèn BajaNagara, (cara Indonésia: Bojonegoro), iku kabupatèn ing Jawa Wétan, kutha BajaNagara iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: Padangan, Kalitidu lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 2.384,02 km² utawa hèktar. Kabupatèn iki wewatesan karo Kabupatèn Tuban ing sisih lor, Kabupatèn Lamongan ing isih wétan, Kabupatèn Nganjuk, Kabupatèn Madiun, lan Kabupatèn Ngawi ing sisih kidul, sarta Kabupatèn Blora (Jawa Tengah) ing sisih kulon. Pérangan kulon BajaNagara (tapelwates karo Jawa Tengah) arupa péranganing Blok Cepu, salah siji sumber deposit lenga patra gedhé dhéwé ing Indonésia.

Géografi[besut | besut sumber]

Bengawan Sala mili saka kidul, dadi wates alam karo Provinsi Jawa Tengah, sabanjuré ménggok mangétan, nyusuri wewengkon lor Kabupatèn BajaNagara. Pérangan lor minangka Laladan Ilèn Kali Bengawan Sala sing cukup subur kanthi tetanèn cara èkstènsif. Kawasan tetanèn lumrahé ditanduri pari ing mangsa rendheng, lan tembako ing mangsa ketiga. Pérangan kidul arupa pagunungan kapur, péranganing rangkéan Pagunungan Kendheng. Pérangan kidul-kulon (wewatesan karo Jawa Tengah) arupa péranganing rangkéan Pagunungan Kapur Lor.

Kutha BajaNagara dumunung ing jalur dalan gedhé Surabaya-Cepu-Semarang. Kutha iki uga diliwati ril sepurjalur Surabaya-Semarang-Jakarta.

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn BajaNagara ketata sajeroning 27 kacamatan, kalurahan lan désa. Kacamatan-Kacamatan ing kabupatèn iki ya iku:

Pratélan Bupati[besut | besut sumber]

Sadurungé kamardikan
Taun Jeneng
1943-1945 R. Tumenggung Oetomo
1937-1943 R. Tumenggung Achmad Surjodiningrat
1936-1937 R. Dradjat
1916-1936 R. Adipati Aryo Kusumoadinegoro
1890-1916 R. Adipati Aryo Reksokusumo
1888-1890 R. M. Sosrokusumo
1878-1888 R. M. Tumenggung Tirtonoto II
1844-1878 R. Adipati Tirtonoto I
1828-1844 R. Adipati Djojonegoro
1827-1828 R. Tumenggung Sosrodilogo
1825-1827 R. Adipati Djojonegoro
1823-1825 R. Tumenggung Purwonegoro
1821-1823 R. Tumenggung Sosrodiningrat
1816-1821 R. Tumenggung Sumonegoro
1811-1816 R. Prawirosentiko
1800-1811 R. Ronggo Djenggot
1760-1800 R. M. Guntur Wirotedjo
1756-1760 R. Purwodidjojo
1755-1756 R. Ronggo Prawirodirjo I
1743-1755 R. Tumenggung Hario Matahun III
1741-1743 R. Tumenggung Hario Matahun II
1718-1741 Ki Songko (R. Tumenggung Hario Matahun I)
1705-1718 Ki Wirosentiko (R. Tumenggung Surowidjojo)
1677-1705 Pangeran Mas Toemapel
Sawisé kamardikan
Taun Jeneng
2008-2013 Drs. H. Suyoto,M.Si.
2003-2008 Kolonel (pur) H M. Santoso
1998-2003 Drs. H. Atlan
1993-1998 Drs. H. Imam Soepardi
1988-1993 Drs. H. Imam Soepardi
1983-1988 Drs. Soedjito
1978-1983 Drs. Soeyono
1973-1978 Kolonel Invantri Alim Sudarsono
1968-1973 Letnan Kolonel Invantri Sandang
1960-1968 R. Tamsi Tedjo Sasmito
1959-1960 R. Soejitno
1955-1959 R. Baruno Djojoadikusumo
1951-1955 Mas Kusno Suroatmodjo
1950-1951 R. Sundaru
1949-1950 R. Tumenggung Sukardi
1947-1949 Mas Surowijono
1945-1947 R. Tumenggung Sudiman Hadiatmodjo

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Kabupatèn BajaNagara