Jagaraga, Ngawi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
{{{jeneng}}}
Kacamatan
Nagara Flag of Indonésia Indonésia
Désa/Kalurahan 12

[[Kategori:kacamatan ing {{{propinsi}}}]]

[[Kategori:kacamatan ing Kabupatèn {{{jeneng dati2}}}]] [[Kategori:{{{jeneng}}}, {{{jeneng dati2}}}| ]]

Protelon Pasar Jagaraga

Kacamatan Jagaraga iku salah sawijining kacamatan ing Kabupatèn Ngawi sing manggon ana ing saubengé pèrèng Gunung Lawu. Kacamatan Jagaraga wewatesan karo Kacamatan Kendhal ing sisih lor, Kacamatan Ngrambe ing sisih kulon, Kacamatan Kedunggalar ing sisih Kulon lan Kacamatan Paron ing sisih wétan.

Sebagian gedhé padunung ing Kacamatan Jagaraga duwé panguripan minangka among tani. Tanduran sing paling akèh ditandur ya iku pari lan palawija (téla, kedhelé, jagung lan sapanunggalané). Ora gumunaké yèn mobilitas padunungé ora sedinamis padunung ing kutha-kutha gedhé. Bab iki malah nyebabaké Jagaraga dadi tentrem ,ora ana geger-gegeran kaya sing kerep kedadéyan ing laladan liya.

Pendhidhikan[sunting | besut sumber]

Senadyan pola kauripané isih kapara tradhisional, ananging padunung Jagaraga tetep migatèkaké masalah pendhidhikan. Sekolahan-sekolahan ing Kacamatan Jagaraga (SD, SMP SMA)duwèni kwalitas sing ora kalah karo sekolahan-sekolahan ing kuta gedhé. SDN TANGJUNG SARI 3, SMPN 1 JOGOROGO, SMAN 1 JOGOROGO dadi sekolah unggulan ing kacamatan iki (salah siji sekolah unggulan ing Kabupatèn Ngawi).

Pariwisata[sunting | besut sumber]

Salah sijiné sektor sing potensial nanging durung digarap maksimal yoiku sektor pariwisata. Jagaraga nduwèni kondhisi alam sing lumayan apik, yèn sèktor iki digarap tenanan ora mustahil bisa agawé laladan iki tansaya maju lan bisa nambah pametuné warga.

Désa-Désa[sunting | besut sumber]

  • Brubuh
  • Dawung
  • Girimulya
  • Jaten
  • Jagaraga
  • Kletekan
  • Macanan
  • Ngrayudan
  • Soco
  • Talang
  • Tanjungsari
  • Umbulreja

Gambar-gambar[sunting | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jagaraga,_Ngawi&oldid=1020868"