Gunung Malabar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gunung Malabar
Pasinawangan kanthi latar mburi Gunung Malabar ing taun 1923
Elevasi 2.343 m
Location
Lokasi Jawa Kulon, Indonésia

Gunung Malabar iku gunung geni kang ana ing Pulo Jawa, Indonésia. Gunung iki dumunung ing bagéan kidul Kabupatèn Bandung kanthi titik paling dhuwur 2,343 meter sadhuwuré segara. Malabar miangka salah siji pucuk kang diduwèni déning Pagunungan Malabar. Sawetara pucuk liyané ya iku Pucuk Mega, Pucuk Puntang, lan Pucuk Haruman.

Gunung Malabar duwé kawasan alas Dipterokarp Bukit, alas Dipterokarp Atas, alas Montana, lan Hutan Ericaceous utawa alas gunung. Gunung Malabar identik karo kebun tèh kang diadegaké déning Bosscha.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]