Gunung Maras

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gunung Maras
Gunung Maras

Gunung Maras inggih punika gunung ingkang mapan ing dhusun Rambang Kacamatan Riau Silip, Kabupatèn Bangka sakitar 70 km saking kutha Sungailiat utawa 33 km saking kutha Belinyu. Gunung punika salah satunggaling aset wisata ingkang cekap narik kawigatosan pangunjungipun, napa malih kanggé para paremen lintas alam kadasta hiking, kémah saha minggah gunung. Alamipun éndah, wit-witan wana ingkang cekap lebat nambah daya tarik piyambak.[1] Rikala énjing, pangunjung saged mirsani matahari terbit ing sela-sela ron, wondéne rikala sonten pangunjung saged mirsani matahari kelem sesarengan mirsani éndahing pamandhangan sabin. Supados pangunjung saged nikmati kaéndahan alam kanthi tenang, dipun saranaken kanggé bekta bekal pangan piyambak amargi wonten ing ngriku boten wonten fasilitas kanggé pangunjung.

Kaistimewaan[besut | besut sumber]

Gunung Maras minangka satunggaling gunung ingkang wonten ing pulau bangka nawakaken kaéndahan alam, kadasta: kahanan alam ingkang éndah sarta nyegeraken. Rikala siyang, pangunjung boten kena panasing matahari amargi dipun tutupi kaliyan ron wit-witan ing wana, rikala dalu, kaéndahan saged dipun tingali kanthi kahanan ing tawang, lintangipun katingal saking sela-sela wit-witan ingkang nambah dalu langkung éndah.[2] Wonten ing suku bukit Maras wonten air terjun ingkang boten kagungan asma, air terjun punika boten naté garing toyanipun. Biyasanipun pandhaki ingkang ajeng mlampah ing Gunung maras mampir rumiyin ing air terjun punika kanggé kéndel sakedhap.[3]

Akses[besut | besut sumber]

Jarak antawisipun Gunung Maras kaliyan kutha Sungailiat sakitar 70 km saha saking kutha Belinyu sakitar 33 km.[2] Saking kutha Sungailiat mituju Gunung Maras, pangunjung saged ngginakaken angkutan umum kadasta bis utawa angkutan dhesa sanésipun, ananging angkutan punika boten ngantos dumugi ing papan wisata, pramila dipun saranaken kanggé bekta kandharaan piyambak utawa nitih ojeg saking Belinyu, ananging menawi ajeng minggah ngantos puncaking gunung kedah mlampah amargi marginipun sempit saha boten saged dipun lampahi mobil utawi montor.[3] Menawi ajeng tindak dhateng gunung Maras, langkung saénipun mundhut margi ingkang ngléwati sungai Perimping. Ing sungai punika wonten kalih jembatan paninggalan Walanda ingkang dipun bangun taun 1929 kanggé nggandhengaken kutha Belinyu saha Muntuk. Jembatan punika namung saged dipun lewati satunggal jalur kemawon, ing sampingipun jembatan punika wonten jembatan ingkang langkung ageng ugi bénten sanget kaliyan jembatan satunggalipun.[3]

Regi tiket[besut | besut sumber]

Pangunjung boten dipun pungut biyaya tiket.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (id)Papan Gunung Maras (dipun unduh 24 Nopember 2012)
  2. ^ a b c (id)Data panunjang (dipun unduh 24 Nopember 2012)
  3. ^ a b c (id)Kaitimewaan Wisata Gunung Maras (dipun unduh 24 Nopember 2012)

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gunung_Maras&oldid=1101482"