Gunung Patuha

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Mount Patuha
COLLECTIE TROPENMUSEUM Een zwavelfabriek bij Kawah Poetih Midden-Priangan West-Java TMnr 10007438.jpg
Pabrik blerang cerak Kawah Putih ing managsa Hindia Walanda
Titik dhuwur dhéwé
Èlevasi 2,434 m (7,986 ft) [1]
Pratélan Ribu
Géografi
Masalah Lua ing Modul:Location_map larik 442: Unable to find the specified location map definition. Neither "Module:Location map/data/Indonésia" nor "Template:Location map Indonésia" exists.
State/Province ID
Géologi
Jinisé gunung Stratovolcano
Gambar Kawah Putih olèh Franz Wilhelm Junghuhn (1856)

Gunung Patuha iku gunung sing dumunung ing pulo Jawa, Indonésia, persisé ing wewengkon Bandhung Kidul Propinsi Jawa Kulon, Dhuwuré ana 2.386 mèter. Gunung patuha duwé kawah sing èksotik, ya iku kawah putih. Kawah sing kabentuk saka jeblugan gunung patuha iku nduwèni dinding kawah lan banyu awarna putih.

Gunung Patuha duwé kawasan alas Dipterokarp Bukit, alas Dipterokarp Dhuwur, alas Montane, lan Hutan Ericaceous utawa alas gunung. Saliyané iku Gunung Patuha nduwèni kawah sing jenengé Kawah Putih sing nagnti saiki isih dad byek wisata.

Cathetan suku[besut | besut sumber]