Gunung Patuha

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Mount Patuha
Pabrik blerang cerak Kawah Putih ing managsa Hindia Walanda
Elevasi 2.434 m (8 ft) [1]
Dhaptar Ribu
Location
[[file:Cithakan:Location map Indonésia|288px|Mount Patuha is located in Cithakan:Location map Indonésia]]<div style="position: absolute; z-index: 2; top: Cacad wedharan: Pralambang pada "[" ora kawruhan.%; left: Cacad wedharan: Pralambang pada "[" ora kawruhan.%; height: 0; width: 0; margin: 0; padding: 0;">
Mount Patuha
Koordinat

07°09′37″S 107°24′00″E / 7.16028°L 107.40000°W / 7.16028; 107.40000Koordinat: 07°09′37″S 107°24′00″E / 7.16028°L 107.40000°W / 7.16028; 107.40000

[1]
Geology
Tipe Stratovolcano
Gambar Kawah Putih oleh Franz Wilhelm Junghuhn (1856)

Gunung Patuha iku gunung sing dumunung ing pulo Jawa, Indonésia, persisé ing wewengkon Bandhung Kidul Propinsi Jawa Kulon, Dhuwuré ana 2.386 mèter. Gunung patuha duwé kawah sing èksotik, ya iku kawah putih. Kawah sing kabentuk saka jeblugan gunung patuha iku nduwèni dinding kawah lan banyu awarna putih.

Gunung Patuha duwé kawasan alas Dipterokarp Bukit, alas Dipterokarp Dhuwur, alas Montane, lan Hutan Ericaceous utawa alas gunung. Saliyané iku Gunung Patuha nduwèni kawah sing jenengé Kawah Putih sing nagnti saiki isih dad byek wisata.

Cathetan suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b "Patuha". Global Volcanism Program. Smithsonian Institution. Retrieved 2006-12-20. 


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gunung_Patuha&oldid=1050220"