Gunung Gamkonora

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gunung Gamkonora
Elevasi 1,635 meter (5,364 ft)[1]
Lokasi Halmahera, Maluku Utara, Indonésia
Koordinat 1.38° N 127.53° E
Tipe Stratovolcano

Gunung Gamkonora iku pucuk paling dhuwur ing pulo Halmahera, Indonésia. Jeblugan gunung geni iki wis nyebabaké anané kawah kang mujur saka lor nganti tekan kidul. Jeblugan paling gedhé kadadèn taun 1673 lan disusul déning tsunami kang ngleburaké désa-désa ing saubengé.[1]

Gunung geni iki jeblug manèh ing tanggal 10 Juli 2007. Watara 8.000 jiwa dilapuraké ngungsi ninggalaké omahé kang cedhak karo gunung mau.[2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ a b "Gamkonora". Global Volcanism Program. Smithsonian Institution. Dijupuk 2006-12-31. 
  2. ^ "Thousands flee Indonésia volcano". BBC News. 2007-07-10. Dijupuk 2007-07-10.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)

Delengen uga[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gunung_Gamkonora&oldid=992950"