Gunung Klabat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gunung Klabat pada tahun 1981.

Gunung Klabat iku gunung paling dhuwur ing Propinsi Sulawesi Lor. Pucuké nganti 2100 mèter dhuwuré. Gunung iki déning masarakat Tonsea (Kabupatèn Minahasa Lor) disebut uga Gunung Tamporok. Gunung iki minangka obyèk wisata alam lan bisa ditelusuri wiwit saka Airmadidi (Kutha krajan Kabupatèn Minahasa Lor). Gunung iki minangka gunung geni sing wis ora aktif manèh. Pucuk Gunung Klabat iki nduwèni kawah awangun tlaga cilik kanthi banyu sing bening.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gunung_Klabat&oldid=1031853"