Gunung Argapura

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Gunung Argopuro)

Gunung Argapura iku gunung kang dumunung ing pulo Jawa, Indonésia. Gunung Argapura dhuwuré 3.088 meter. Gunung iki kerep uga disebut Argopuro. Gunung Argapura minangka tilas gunung geni kang wis ora aktif manèh.

Gunung iki klebu bagéan saka pegunungan Iyang kang dumunung ing Kabupatèn Situbondo, Jawa Wétan. Lokasiné ing antara Gunung Semeru lan Gunung Raung. Ana sawetara pucuk kang diduwèni déning gunung iki. Pucuk kang misuwur jenengé Pucuk Rengganis/gunung Welirang (topografichen Dienst 1928). Déné pucuk paling dhuwur dunungé ± 200 m arah kidulé pucuk Rengganis. Pucuk paling dhuwur iki jenengé Argapoera lan ditandhani nganggo sawijining tugu triangulasi.

Gunung Argapura duwé kawasan alas Dipterokarp Bukit, alas Dipterokarp Atas, alas Montane, lan Hutan Ericaceous utawa alas gunung.

Pranala njaba[besut | besut sumber]