Gunung Lawu

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gunung Lawu
Elevasi 3,265 meter (10,712 ft)[1]
Prominence 3,118 meter (10,230 ft)[2]
Dhaptar Ultra
Ribu
Location
Lokasi Jawa, Indonésia
Geology
Tipe Stratovolcano
Pungkasan njeblug 1885

Gunung Lawu (3.265 m) dumunung ing Pulo Jawa, Indonesia, persisé ing wates Provinsi Jawa Tengah lan Jawa Wétan. Status gunung iki yakuwi gunung geni "istirahat" lan wis suwé ora aktif, katon saka rapeté vegetasi sarta pucuké kang kena érosi. Ing lerengé ana kepundhan cilik kang isih ngetokaké keluk (fumarol) lan welirang (solfatara). Gunung Lawu nduwèni kawasan alas Dipterokarp Bukit, alas Dipterokarp Atas, alas Montane, lan alas Ericaceous.

Gunung Lawu duwé loro pucuk, Pucuk Hargo Dalem lan Hargo Dumilah. Kang pungkasan iki minangka pucuk kang paling dhuwur.

Ing lèrèng gunung iki ana sawetara panggonan kang populèr minangka tujuan wisata, utamané ing dhaerah Tawangmangu, Cemorosewu, lan Sarangan. Rada mengisor, ing sisih kulon ana loro komplek candhi saka mangsa pungkasan Majapahit: Candhi Sukuh lan Candhi Cetho. Ing sikil gunung iki uga dumunung komplek pamakaman kerabat Praja Mangkunagaran: Astana Girilayu lan Astana Mangadeg. Ing cedhak komplek iki dumunung Astana Giribangun, pasaréyan kanggo kaluwarga presidhèn kaloro Indonésia, Suharto.

Pendhakian[sunting | sunting sumber]

Gunung Lawu populèr kanggo kagiatan pendhakian. Saben malem 1 Sura akèh wong ziarah kanthi ndhaki nganti tekan pucuk. Saking populèré, ing pucuk gunung malah ana sing dodolan panganan.

Pendhakian standar bisa diwiwiti saka rong panggonan (basecamp): Cemorokandang ing Tawangmangu, Jawa Tengah, sarta Cemorosewu, ing Sarangan, Jawa Timur. Gerbang mlebu kaloroné kapisah mung 200m.

Pendhakian saka Cemorosewu liwat loro sumber banyu: Sendang Panguripan dumunung antara Cemorosewu lan Pos 1, lan Sendang Drajat ing antara Pos 4 lan Pos 5.

Pendhakian liwat Cemorokandang bakal ngliwati 5 selter kanthi jalur kang relatif wis katata kanthi apik.

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gunung_Lawu&oldid=813475"