Gunung Tangkuban Prau

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gunung Tangkuban Prau
Èlevasi 2,084 metres (6,837 ft)
Kawah Gunung Tangkuban Perahu

Gunung Tangkuban Prau utawa Gunung Tangkuban Perahu utawa Gunung Tangkuban Parahu iku gunung sing dumunung ing propinsi Jawa Kulon, Indonésia. Dunungé watara 20 km arah lor Kutha Bandhung, dhuwuré 2.084 mèter. Wangun gunung iki arupa Stratovulcano kanthi pusat érupsi sing pindhah-pindhah saka wétan mangulon. Gunung Tangkuban Prau ya iku salah sawijiné gunung geni kang isih aktif ing Pulo Jawa.[1] Gunung iki wis ana ping pira baé dicathet tau njeblug, kang andadekake kawah sing cacahé ana sanga.[1] Ing antarané ya iku Kawah Ratu, Kawah Upas, Kawah Domas, lan liya-liyané.[2]

Tangkuban Perahu 1910


Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b [1] (dipunundhuh tanggal 5 April 2011)
  2. ^ [2] (dipunundhuh tanggal 5 April 2011)