Gunung Muria

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gunung Muria
Èlevasi 1,625 metres (5,331 ft)

Gunung Muria iku gunung ing wewengkon lor Jawa Tengah pérangan wétan, kang kalebu sajeroning wewengkon Kabupatèn Kudus ing sisih kidul, ing sisih kulon-lor wewatesan karo Kabupatèn Jepara, lan ing sisih wétan wewatesan karo Kabupatèn Pati. Ing kawasan iki ana panggonan kang legendaris patilasan Wali Sanga, ya iku pasanggrahan ing kawasan pucuk Gunung Muria kang sajeroning sajarah nagari iki minangka basis pasanggrahan Kanjeng Sunan Muria nyebaraké agama Islam ing tanah Jawa.

Uga delengen[besut | besut sumber]