Gunung Muria

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gunung Muria
Èlevasi1,625 metres (5,331 ft)

Gunung Muria iku gunung ing wewengkon lor Jawa Tengah pérangan wétan, kang kalebu sajeroning wewengkon Kabupatèn Kudus ing sisih kidul, ing sisih kulon-lor wewatesan karo Kabupatèn Jepara, lan ing sisih wétan wewatesan karo Kabupatèn Pati. Ing kawasan iki ana panggonan kang legendaris patilasan Wali Sanga, yaiku pasanggrahan ing kawasan pucuk Gunung Muria kang sajeroning sajarah nagari iki minangka basis pasanggrahan Kanjeng Sunan Muria nyebaraké agama Islam ing tanah Jawa.

Deleng uga[besut | besut sumber]