Gunung Muria

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gunung Muria
288px
Dhaptar Ribu

Gunung Muria iku gunung ing wewengkon lor Jawa Tengah bagéan wétan, kang klebu jroning wewengkon Kabupatèn Kudus ing sisih kidul, ing sisih kulon-lor wewatesan karo Kabupatèn Jepara, lan ing sisih wétan wewatesan karo Kabupatèn Pati. Ing kawasan iki ana panggonan kang legendaris patilasan Wali Sanga, ya iku pesanggrahan ing kawasan pucuk Gunung Muria kang jroning sajarah negeri iki minangka basis pesanggrahan Kanjeng Sunan Muria nyebaraké agama Islam ing tanah Jawa.

Delengen uga[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gunung_Muria&oldid=1040393"