Gunung Aseupan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gunung Aseupan
Gunung Aseupan

Gunung Aseupan inggih punika salah satunggaling gunung ing Indonésia ingkang dumunung ing laladan Cikeusi, Kabupatèn Pandeglang, Propinsi Banten, udakawis 18 km ing sosoh kilen kutha Pandeglang. Gunung Aseupan mapan ing koordinat S 6° 54' 37.01" E 108° 2' 34.01" (-6.91028, 108.04278).[1] Gunung Aseupan ugi sami kaliyan Gunung Karang saha Gunung Pulo Sari ingkang gadhah daya tarik saking kaendahan alamipun kados ta air terjun (curug) ing pegununganipun, wonteipun kawah, konservasi tanduran saha sanes- sanesipun. Objek wisata Gunung Aseupan ugi cocog kangge para wisatawan ingakng remen kegiatan alam bebas kados ta kemah saha ndaki gunung.

Kahanan Fisik[besut | besut sumber]

Gunung Aseupan ingkang dumunung ing Pandeglang sak punika dipun usulaken dados calon kawasan Taman Hutan Raya (Tahura) amargi gadhah maneka warna keanekaragaman hayati ugi amargi aksesipun ingkang gampil dipun tuju amargi papanipun ingkang strategis. Gunung Aseupan dipun usulaken dados kawasan Tahura ngengingi serat edaran kementrian kehutanan nomor 3328/ DJ-VITN/93 tanggal 1 Oktober 1993 ingkang nedahaken bilih sadaya laladan ingkang gadhah Tahura supados enggal- enggal dipun laporaken dhateng Kementrian Kehutanan. Gunung Aseupan ingkang gadhah amba kirang langkung 3.036,52 hektar punika dipun perang dados kawasan hutan dengan tujuan khusus (KHDTK) Carita ingkang gadhah pigunan kangge kawasan konservasi saha saged dipun ginakaken minangka taman wisata alam.[2] Kawontenanipun Tahura wigati sanget kangge kelestarian lingkungan hutan. Sapunika, kawansan hutan lindung ing propinsi Banten kirang saking 30 persen. Kanthi wontenipun kawasan Tahura ing Gunung Aseupan, punika badhe paring kontribusi dhateng ambanipun kawasan hutan lindung kirang langkung 1,7 persen. Mupangatipun kanthi wontenipun kawasan Tahura inggih punika ingkang kawasan punika saged dados salah satunggaling srana kangge pelestarian alam sisan ugi kangge etalase kkekhas ipun flora saha fauna ing propinsi Banten.

Topografi[besut | besut sumber]

Kahanan siti ingkang wonten ing Gunung Aseupan, Pandeglang, Banten punika ugi maneka warna, inggih wonten ingkang gadhah kemiringan laan ing antawisipun 0 -15%, dados saged kangge lahan potensial ngrembakanippun sadaya jinis fungsi kegiyatan. Lajeng wonten strukur kemiringan landai dumugi sedeng kanthi kemiringanipun < 15% kanthi tekstur siti nggelombang andhap- sedheng, ugi laladan perbukitan terjal kanthi kemiringanipun < 25%.

Delengen Uga[besut | besut sumber]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (en) Gunung Aseupan - Mountain in Cikeusi, Jawa Barat, Indonésia (dipunundhuh tanggal 31 Oktober 2012)
  2. ^ (id)[1] Gunung Karang Kritis, Aseupan Diusulkan Jadi Tahura (dipunundhuh tanggal 12 Januari 2013)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gunung_Aseupan&oldid=1075563"