Gunung Papandayan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gunung Papandayan
Gambar:Indonésia - papandayan 4.jpg
Èlevasi 2,665 metres (8,743 ft)
Géografi
Location Kabupatèn Garut Jawa Kulon, Indonésia

Gunung Papandayan iku gunung kang dumunung ing Kabupatèn Garut, Jawa Kulon ya iku ing Kacamatan Cisurupan. Gunung kanthi elevasi 2622 mèter sadhuwuring segara iki misuwur banget antarané para pendhaki, mliginé pendhaki anyaran. Saliyané misuwur kanthi kaéndahan struktur alamé, gunung iki uga duwé kawah welirang kang isih aktif lan isih ketelé padhang Eidelweis kang ambané nganti puluhan are sarta akèh uga wit Mutiara Putih. Gunung Papandayan minangka cagar alam kang ing jeroné akèh tinemu manéka warna hayati lan obyek-obyek wisata alam kang éndah.

Gunung Papandayan duwé kawasan alas Dipterokarp Bukit, alas Dipterokarp Atas, alas Montane, lan Hutan Ericaceous utawa alas gunung.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Gladri[besut | besut sumber]


Pranala njaba[besut | besut sumber]