Gunung Papandayan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Gunung Papandayan
288px
Location
Lokasi Kabupatèn Garut Jawa Kulon, Indonésia

Gunung Papandayan iku gunung kang dumunung ing Kabupaten Garut, Jawa Kulon ya iku ing Kacamatan Cisurupan. Gunung kanthi elevasi 2622 meter sadhuwuring segara iki misuwur banget ing antara para pendhaki, khususé pendhaki anyaran. Saliyané misuwur kanthi kaéndahan struktur alamé, gunung iki uga duwé kawah welirang kang isih aktif lan isih ketelé padhang Eidelweis kang ambané nganti puluhan are sarta akèh uga wit Mutiara Putih. Gunung Papandayan minangka cagar alam kang ing jeroné akèh tinemu manéka warna hayati lan obyek-obyek wisata alam kang éndah.

Gunung Papandayan duwé kawasan alas Dipterokarp Bukit, alas Dipterokarp Atas, alas Montane, lan Hutan Ericaceous utawa alas gunung.

Delengen uga[sunting | besut sumber]

Galeri[sunting | besut sumber]


Pranala njaba[sunting | besut sumber]