Gunung Ungaran

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Gunung Ungaran

Gunung Ungaran iku gunung sing dumunung ing pulo Jawa, Indonésia. Gunung iki dhuwuré 2.050 meter. Gunung Ungaran nduwèni kawasan alas Dipterokarp Bukit, alas Dipterokarp Atas, alas Montane, lan alas Ericaceous utawa alas gunung.

Ing èrèng-èrènging gunung iki ana situs arkéologi arupa Candhi Gedhongsongo. Saliyané patilasan arkéologi ana uga sawetara grojogan (curug) ing antarané: Curug Semirang lan Curug Lawe. Uga ana guwa, sing misuwur kanthi jeneng Guwa Jepang. Guwa iki dumunung 200 meter sadurungé pucuk gunung, ya iku ing saubengé perkampungan Promasan (perkampungan para pametik teh).

Deleng uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gunung_Ungaran&oldid=1054487"