Gunung Merapi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Merapi
Mount Merapi Crater.jpg
Dunungé Klaten, Bayalali, Magelang (Jawa Tengah), Sleman (DI Yogyakarta)
Kutha cedhaké Yogyakarta
Negara Indonesia
Tipe stratovolcano
nJeblug pungkasan 2010
Dhuwuré 2.968 m (9.737 sikil)
Koordinat 7°32'30" LS 110°26'30" BT

Merapi iku salah sawijining gunung geni ing provinsi Jawa Tengah lan Yogyakarta, Indonesia sing isih aktif banget nganti sepréné. Wiwit taun 1548, gunung iki wis njeblug ping 68. Enggoné cedhak Kutha Yogyakarta lan isih ana karang padésan ing èrèng-èrèngé nganti ing dhuwuré gunung 1700 m. Kanggo masyarakat ing kono, Merapi nggawa berkah awujud wedhi. Déné, kanggo pamaréntah dhaérah, Gunung Merapi dadi obyek pariwisata. Saiki Merapi mlebu ing wewengkoné kawasan Taman Nasional Gunung Merapi.


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gunung_Merapi&oldid=876264"