Gunung Merapi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Merapi
Mount Merapi Crater.jpg
Dunungé Klaten, Boyalali, Magelang (Jawa Tengah), Sléman (DI Yogyakarta)
Kutha cedhaké {{{kutha}}}
Negara {{{negara}}}
Tipe stratovolcano
nJeblug pungkasan {{{erupsi}}}
Dhuwuré 2.968 m (9.737 sikil)
Koordinat 7°32'30" LS 110°26'30" BT

Merapi iku gunung geni ing Provinsi Jawa Tengah lan Yogyakarta, Indonésia sing isih aktif banget nganti sepréné. Wiwit taun 1548, gunung iki wis njeblug ping 68. Enggoné cedhak Kutha Ngayogyakarta lan isih ana karang padésan ing èrèng-èrèngé nganti ing dhuwuré gunung 1700 m. Kanggo masarakat ing kono, Merapi nggawa berkah awujud wedhi. Déné, kanggo pamaréntah laladan, Gunung Merapi dadi obyek pariwisata. Saiki Merapi mlebu ing wewengkoné kawasan Taman Nasional Gunung Merapi.

Pranala njaba[besut | besut sumber]