Gunung Kucir

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Gunung Kucir ya iku jeneng sawijining gunung wisata kang mapan ing Kalurahan Banjarsari, Kacamatan Samigaluh, Kabupatèn Kulon Progo, Provinsi Daerah Istimewa Yogyakarta. Jarake saka kutha Yogyakarta udakara 15 km. Gunung kucir kapérang saka loro gugusan, ya iku Gunung Kucir Lanang lan Gunung Kucir Wadon Gunung Kucir Lanang (luwih duwur) lan Gunung Kucir Wadon (pucuke dhatar) minangka loro puncak andhalan. Saka pucuk Gunung Kucir iki pendhaki bisa deleng pemandhangan kang éndah. Manawa madhep ing sisih wétan, bakal katin cetha gunung Merapi-Merbabu kang bakal nuduhaken pesonane nalika srengéngé thukul. Ing sisih kidul katon segara kidul lan pagunungan seribu, Gunung Kidul. Yèn madhep ngalor, katon pucuke Suralaya lan Gunung Sumbing. Yèn madhep ngulon, katon wit pinus kang dadi papan panggonane srengéngé angslup.

Uga delengen[besut | besut sumber]