Gunung Kucir

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Gunung Kucir ya iku jeneng sawijining gunung wisata kang mapan ing Kalurahan Banjarsari, Kecamatan Samigaluh, Kabupatèn Kulon Progo, Propinsi Daerah Istimewa Yogyakarta. Jarake saka kutha Yogyakarta udakara 15 km. Gunung kucir kaperang saka loro gugusan, ya iku Gunung Kucir Lanang lan Gunung Kucir Wadon Gunung Kucir Lanang (luwih duwur) lan Gunung Kucir Wadon (pucuke dhatar) minangka loro puncak andhalan. Saka pucuk Gunung Kucir iki pendhaki bisa deleng pemandhangan kang endah. Menawa madhep ing sisi wetan, bakal katin cetha gunung Merapi-Merbabu kang bakal nuduhaken pesonane nalika srengéngé thukul. Ing sisi kidul katon segara kidul lan pegunungan seribu, Gunung Kidul. Yen madhep ngalor, katon pucuke Suralaya lan Gunung Sumbing. Yen madhep ngulon, katon wit pinus kang dadi papan panggonane srengéngé angslup.

Uga delengen[besut | besut sumber]