Gunung Liman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gunung Liman
gunung liman

Gunung Liman inggih salah satunggaling gunung ingkang dumunung ing propinsi Jawa Wétan, Indonésia.[1] Gunung Liman mapan ing sisih wétan radi kidul saking Kota Madiun lan dumunung ing antawisipun Kabupatèn Ponorogo lan Kabupatèn Nganjuk.[1]

Daya Tarik[besut | besut sumber]

Gunung Liman inggih kalebet pucuk ingkang paling inggil saking Pegunungan Wilis, Jawa Timur. Gunung Liman nyamektakaken sensasi ingkang sae sanget. Sak dangunipun ndhaki gunung Liman punika kathah dipun panggihaken jinising flora saha fauna ingkang maneka warna. Ing sadangunipun dalan kangge ndhaki ing jalur dhaki saking Pulosari, kacamatan Kare ugi wonten arca- arca ingkang kathah sanget. Ananging jalur punika arang dipun liwati déning para pendaki amargi aksesipun ingkang angel ugi. Ananging, menawi ing jalur Kare - Telaga Ngebel sampun dipun dandosi merginipun kanthi dipun aspal, mbok bilih lajeng saged dipun ginakaken malih kangge jalur dhaki ingkang dipun remeni para pendaki amargi jalur punika nyamektakaken pesona gunung- gunung sanes ing Jawa ingkang boten kalah endah. Gunung Liman punika ugi gadhah potensi wisata ingkang sae sanget, kados ta wontenipun air terjun Slampir, Monumen Kresek, [[Monumen Jendral Sudirman, air terjun Selorejo, kebon kopi Kandangan, Wana Wisata Grape, saha taksih kathah sanes- sanesipun.[2]

Transportasi[besut | besut sumber]

Menawi badhe dhateng Gunung Liman ingkang wonten ing pucuking pegunungan wilis punika saged dipun wiwiti saking Surabaya nitih kreta lajeng mandhap wonten ing stasiun Tulungagung utawi mandhap ing Kertosono lajeng dipun oper dhateng arah Penataran. Lajeng sakiing stasiun Tulungagung saged dhateng Sendhang ingkang kalebet kacamatan ingkang paling pungkasan ing wiwitanipun jalur dhaki nitih angkutan umum lajeng mandhap ing pertelon koramil Sendang. Lajeng saking Sendang nitih angkudes utawi ojek dhateng désa Penampea utawi Penampihan. Amargi angkudes arang dipun panggihaken wonten ing mriki, amargi naung saged operasi saking jam 8 dumugi jam 4 sore, lan namung mangkat saben 1 jam sepisan. Menawi nitih angkudes mila badhe dipun andhapaken wonten ing désa ingkang kaping pungkasan lan kedah mlampah tebihipun kirang langkung 1/2 km dhateng candhi penampihan. Saking candhi penampihan punika lajeng saged miwiti ndhaki wonten ing Gunung Liman.

Jalur Dhaki[besut | besut sumber]

Menawi badhe dhateng pucukipun Gunung Liman saged dipun wiwiti ugi saking Nganjuk saha Kediri. Ananging para pendaki langkung remen ndhaki saking laladan Tulungagung amargi medan dhakinipun ingkang nantang, ugi saged dipun panggihaken pemandangan ingkang alami kados ta air terjun, situs purbakala utawi candhi, ugi ladhang kebon teh.

Delengen Uga[besut | besut sumber]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b {(en)Gunung Liman-Wilis (dipunundhuh tanggal 10 Nopember 2012)
  2. ^ (id)[1] Kabupatèn Madiun (dipunundhuh tanggal 15 Januari 2013)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gunung_Liman&oldid=1049036"