Gunung Arjuna

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Gunung Arjuno)
Gunung Arjuno
Mount Arjuna.jpg
Gunung Arjuno, dideleng saka Malang.
Titik dhuwur dhéwé
Èlevasi 3,339 m (10,955 ft) (Arjuno)[1]
3156 m (Welirang)
Prominèn 2,812 m (9,226 ft)
Isolasi 53 kilometres (33 mi)
Pratélan Ultra
Ribu
Koordhinat 7°42′02″S 112°34′29″E / 7.70056°S 112.57472°E / -7.70056; 112.57472Koordhinat: 7°42′02″S 112°34′29″E / 7.70056°S 112.57472°E / -7.70056; 112.57472
Géografi
Masalah Lua ing Modul:Location_map larik 450: Unable to find the specified location map definition. Neither "Module:Location map/data/Indonésia" nor "Template:Location map Indonésia" exists.
Géologi
Jinisé gunung stratovolcano
Panjeblug pungkasan 1952

Gunung Arjuna iku gunung kang dumunung ing Malang, Jawa Wétan, tipe Strato kang dhuwuré 3.339 m sadhuwuré segara. Gunung iki ana ing andahané Pengelolaan Tahura Raden Soeryo. Lumrahé gunung iki dipènèk saka rong titik kang misuwur, ya iku saka Tretes lan Batu.

Gunung Arjuna sisih-sisihan karo Gunung Welirang. Pucuk gunung Arjuna dumunung ana ing sak gigir karo pucuk gunung Welirang. Saliyané saka rong panggonan ing dhuwur mau, Gunung Arjuna bisa dipènèk saka sawetara panggonan liyané. Gunung kang dumunung ing sisih kulon Batu, Malang-Jawa Wétan iki minangka salah siji tujuan pendhakian. Saliyané dhuwuré kang nganti punjul 3000 mèter, ing gunung iki ana sawetara obyek wisata. Salah sijiné ya iku obyek wisata grojogan Kakek Bodo kang uga minangka salah siji jalur pendhakian tumuju pucuk Gunung Arjuna. Sanajan ana grojogan liyané nanging para wisatawan arang kang nekani, mbokmanawa amarga panggonan lan sarana wisatané isih kurang apik.

Gunung Arjuno duwé kawasan alas Dipterokarp Bukit, alas Dipterokarp Atas, alas Montane, lan alas Ericaceous utawa alas gunung.

Gunung Arjuna bisa dipènèk saka sisih lor ya iku diwiwiti saka Tretes liwat Gunung Welirang, saka wétan ya iku saka Lawang, saka kulon ya iku saka Batu-Selecta, lan saka kidul ya iku saka Karangploso.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]