Gunung Arjuna

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Gunung Arjuno
Gunung Arjuno, dideleng saka Malang.
Elevasi 3.339 m (10.955 ft) (Arjuno)[1]
3156 m (Welirang)
Prominence 2.812 m (9.226 ft)
Dhaptar Ultra
Ribu
Location
[[file:Cithakan:Location map Indonésia|260px|Gunung Arjuno is located in Cithakan:Location map Indonésia]]<div style="position: absolute; z-index: 2; top: Cacad wedharan: Pralambang pada "[" ora kawruhan.%; left: Cacad wedharan: Pralambang pada "[" ora kawruhan.%; height: 0; width: 0; margin: 0; padding: 0;">
Gunung Arjuno
Koordinat

07°43′30″S 112°35′00″E / 7.72500°L 112.58333°W / 7.72500; 112.58333Koordinat: 07°43′30″S 112°35′00″E / 7.72500°L 112.58333°W / 7.72500; 112.58333{{#coordinates:}}: ora bisa luwih saka siji tag utama per kaca

[1]
Geology
Tipe stratovolcano
Pungkasan njeblug 1952

Gunung Arjuna iku gunung kang dumunung ing Malang, Jawa Wétan, tipe Strato kang dhuwuré 3.339 m sadhuwuré segara. Gunung iki ana ing andahané Pengelolaan Tahura Raden Soeryo. Biasané gunung iki dipènèk saka rong titik kang misuwur, ya iku saka Tretes lan Batu.

Gunung Arjuna sisih-sisihan karo Gunung Welirang. Pucuk gunung Arjuna dumunung ana ing sak gigir karo pucuk gunung Welirang. Saliyané saka rong panggonan ing dhuwur mau, Gunung Arjuna bisa dipènèk saka sawetara panggonan liyané. Gunung kang dumunung ing sisih kulon Batu, Malang - Jawa Wétan iki minangka salah siji tujuan pendhakian. Saliyané dhuwuré kang nganti luwih saka 3000 meter, ing gunung iki ana sawetara obyek wisata. Salah sijiné ya iku obyek wisata grojogan Kakek Bodo kang uga minangka salah siji jalur pendhakian tumuju pucuk Gunung Arjuna. Senajan ana grojogan liyané nanging para wisatawan arang kang nekani, mbokmanawa amarga panggonan lan sarana wisatané isih kurang apik.

Gunung Arjuno duwé kawasan alas Dipterokarp Bukit, alas Dipterokarp Atas, alas Montane, lan alas Ericaceous utawa alas gunung.

Gunung Arjuna bisa dipènèk saka sisih lor ya iku diwiwiti saka Tretes liwat Gunung Welirang, saka wétan ya iku saka Lawang, saka kulon ya iku saka Batu - Selecta, lan saka kidul ya iku saka Karangploso.

Delengen uga[sunting | besut sumber]

Cathetan suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b "Arjuno-Welirang". Global Volcanism Program. Smithsonian Institution. Retrieved 2006-12-26. 


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gunung_Arjuna&oldid=1024135"